Liverpul bolji u Londonu

Izvor: RTS, 06.Feb.2011, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul bolji u Londonu

Liverpul je, u meču koji je nosio mnogo više od tri boda, odigrao pametno i zasluženo nosi ceo plen iz engleske prestonice. Fernando Tores pružio mlaku igru na debiju.

Danas je lepo biti navijač Liverpula. U meču, koji objektivno nije mnogo pružio fudbalskim sladokuscima, mogli su videti svog nekadašnjeg idola a sada najomraženiju osobu na "Enfildu" kako pruža bledu partiju i biva zamenjen dok se rezultat još uvek lomio. Liverpul je, inače, pobedio na "Stamford bridžu" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po prvi put nakon oktobra 2008. godine.

Utakmicu je rešio u 69. minutu Raul Meireleš nakon centaršuta Džerarda i nespretne reakcije Petr Čeha. Igrači Čelzija su tražili jedanaesterac, bez uspeha, u zaostavnom vremenu kada je Glen Džonson oštro startovao nad Branislavom Ivanovićem.

Utakmica koja se igrala pod utiskom još uvek svežeg transfera Fernanda Toresa nije ispunila očekivanja. Ostaje utisak da je svako veće uzbuđenje bilo plod greške nekog od fudbalera a ne kao rezultat nekog poteza vrednog pomena. Tores je već u drugom minutu šutirao, doduše jako neprecizno, prema golu Liverpula.

Čelsi je igrao, upravo kako je i predvideo trener Liverpula Keni Dagliš, preko sredine umesto preko bokova pa odbrana Liverpula uglavnom nije imala većeg posla. S druge strane, Liverpul je prvu priliku imao upravo nakon napada preko boka kada je Džerard uputio jednu oštru loptu ali je Rodrigez bio neprecizan.

Retki su bili potezi koji bi izmamili aplauze sa tribina. Čelsi je igrao sa čak tri napadača, sa Anjelkom iza Drogbe, ali bez rezultata.

U drugom poluvremenu indisponirani Čelsi je sve više kontrolu nad igrom prepuštao gostima u drugom poluvremenu. Čelsi nije stvorio ozbiljniju priliku tokom celog susreta. Jedini vredan pomena je pokušaj Nikolasa Anjelke u 55. minutu koji je završio metar pored stative. Izgleda kao da su igrači Liverpula sa daleko više motiva ušli u ovaj meč dok je igrače Čelsija, čini se, pritisak onemogućio u jako bitnoj utakmici da pruže više i značajno ih udaljio od borbe za titulu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.