Lazarević prvak Evrope

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2011, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazarević prvak Evrope

Otišli su sa nadom da mogu da se bore za medalju, a vratili se kao šampioni. Filip Lazarević, slabovidi triatlonac već je obezbedio plasman na Olimpijske igre u Londonu sledeće godine.

Sada je zajedno sa svojim pilotom Markom Pavlovićem, inače selektorom reprezentacije Srbije, uspeo da se popne na najviši stepenik na Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prvenstvu za paratriatlonce održanom u španskom turističkom mestu Pontravedra.
Oni su rezultatom 1:13:19 stigli prvi na cilj, ostavivši iza sebe Španca Fernanda Rijana sa zaostatkom od skoro 8 minuta (1:21:09). Selektor reprezentacije Srbije u ovom sportu je raportirao iz gradića u okolini Viga.
Startovalo je ukupno 60 takmičara u paratriatlonu, koji su bili podeljeni u šest kategorija. Filip je bio izvanredan, među slepima i slabovidima je bio najbolji – objasnio je Pavlović.
Drugi predstavnik junior Strahinja Trakić, nije završio trku.
Na žalost, on se povredio na plivanju. Dobio je udarac, povreda je bila dovoljno bolna da ga onemogući da završi takmičenje – zaključio je Pavlović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.