Lavrov: Optužbe Londona nisu ni jake, ni ozbiljne

Izvor: N1 televizija, 14.Mar.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Optužbe Londona nisu ni jake, ni ozbiljne

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije postignut nikakav napredak u rešavanju spora sa Velikom Britanijom kada je reč o napadu na bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripala u britanskom gradu Solsberiju, preneli su ruski mediji.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Moskvi rekao da optužbe Velike Britanije kako je verovatno Rusija kriva za trovanje obaveštajca nisu ni jake, ni ozbiljne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Lavrov je optužbe Londona ocenio kao političku predstavu sa namerom da se međunarodna zajednica uputi na pogrešnu stazu i napomenuo da Rusija to neće dozvoliti.

Ruski ministar je naglasio da Velika Britanija nije poslala zvaničan zahtev za podatke o nervnom gasu kojim je Skripal otrovan, iako je Rusija na tome insistirala.

Šef ruske diplomatije je dodao da Rusija nije imala motiv da napadne Skripala i uputio na one koji imaju interes u širenju antiruskog raspoloženja.

Čavušoglu je tokom konferencije izjavio da Turska želi da nastavi sa razumevanjem u odnosima sa budućim državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, ali je naglasio da trenutni direktor CIA mora da nauči da Ankara mora da se poštuje.

On je rekao da bi razgovori SAD i Turske, planirani za 19. mart, mogli da budu odloženi usled smene bivšeg državnog sekretara SAD Reksa Tilersona.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"NEOZBILJNE OPTUŽBE" Lavrov: Nema napretka u rešavanju spora sa Britanijom

Izvor: Blic, 14.Mar.2018

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije postignut nikakav napredak u rešavanju spora sa Velikom Britanijom kada je reč o napadu na bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripala u britanskom gradu Salsberiju, preneli su ruski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.