LONDON PREDSTAVIO NOVU KOVANICU OD PET FUNTI: Na njoj omiljeni lik mnogih Britanaca, a postoji i jedna CAKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 16:18

LONDON PREDSTAVIO NOVU KOVANICU OD PET FUNTI: Na njoj omiljeni lik mnogih Britanaca, a postoji i jedna CAKA

Umetnik Jan Rank-Broudli je nacrtao poznatu ličnost

Ministarstvo finansija Velike Britanije predstavilo je danas novu, specijalnu kovanicu od pet funti, u čast nedavno preminulog princa Filipa, supruga britanske kraljice Elizabete Druge. Princ Filip je preminuo u aprilu u 100. godini, a upravo je on odobrio izradu kovanice još 2008. godine.

Na kovanici je portret Filipa, koji je nacrtao umetnik Jan Rank-Broudli, javio je AP. Iako je zakonsko sredstvo plaćanja, kovanica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je napravljena u ograničenom broju i neće ih banke puštati u promet.

- Kovanica je napravljena u znak sećanja na vojvodu od Edinburga, koji je inspirisao mnoge ljude širom sveta svojom službom državi i kraljici - izjavio je ministar finansija Riši Sunak.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.