Kroaciji samo dva leta donose novac

Izvor: B92, 26.Jun.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroaciji samo dva leta donose novac

Zagreb -- Hrvatski nacionalni avioprevoznik Kroacija erlajns bi trebalo da ukine linije prema Podgorici, Londonu, Parizu, Kopenhagenu, Prištini i Istanbulu.

Kompanija na njima ima najveće gubitke, pokazao je program restrukturiranja.

Hrvatski mediji navode da ta kompanija zarađuje samo na linijama prema Frankfurtu i Minhenu, dok na svim ostalim beleži uglavnom milionske gubitke.

Kroacija erlajns >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za pomoć u restrukturiranju angažovala Intel, KPMG i BDO, koje su zaključile da bi hrvatski prevoznik trebalo da ukine neprofitabilne linije prema londonskom aerodromu Getvik, Prištini i Podgorici.

Linije za londonski Hitrou, Pariz, Kopenhagen i Istanbul prvo bi, kako su kazali, trebalo pokušati spasiti poskupljenjem karata, a ako to ne da rezultate i njih bi trebalo ukinuti.

Neisplative su linije i za Split i Dubrovnik, ali za njih kompanija dobija subvencije od države.

U programu restrukturiranja se navodi i da hrvatski prevoznik trpi gubitke i na linijama iz Zagreba u Skoplje i Sarajevo, ali se o njihovom ukidanju ne razmišlja jer je na tim linijama reč uglavnom o tranzitnim putnicima koji potom pune avione te kompanije na drugim letovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.