Kravice stigle u grad

Izvor: Politika, 13.Maj.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kravice stigle u grad

Izložba figura krava u prirodnoj veličini predstavljena je u umetničkoj četvrti „Soho” u Luci Beograd. Posle Londona, Pariza, Njujorka i drugih svetskih metropola ovaj projekat pod nazivom „Kravice u gradu” zaživeo je i u našoj prestonici, pod pokroviteljstvom kompanije „Imlek”. Na svečanom otvaranju ove postavke koju čini 33 figure gosti su imali zadatak da oslikaju kravice. Posla su se prihvatila deca iz Prihvatilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Zvečanskoj ulici i mališani iz hora „Čarolija”. Oni su akrilnim bojama koristeći konac, papir, šljokice i perlice „obukli” životinje po diktatu svoje mašte. Program je vodio pevač Inspektor Blaža, a u akciju su se uključile poznate ličnosti iz sveta muzike, kulture, umetnosti i sporta, a među njima – Valja Grbić, Momčilo Bajagić Bajaga, Marija Šerifović, Ivan Ivanović, Mirjana Bobić-Mojsilović, Jelena Blečić, Slavomir Stojanović, Danijel Pavlović, članovi organizacije „Naša Srbija”, Luna Lu, Sevdah Bejbi, kao i mnogobrojni novinari i voditelji. Oslikavanje će trajati dva dana, a do kraja meseca unikatni radovi kravica biće postavljeni na nekoliko mesta u gradu. Planirano je da se potom organizuje aukcija, a prikupljeni novac daruje deci bez roditeljskog staranja.

A. K.

objavljeno: 13.11.2011.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Poznati farbali kravice!

Izvor: Tracara.com, 13.Maj.2011

Nakon Londona, Pariza i Njujorka projekat Kravice u gradu zahvaljujući kompaniji Imlek stigao je u našu prestonicu. Brojne javne ličnosti učestvovale su u dvodnevnom oslikavanju kravica u umetničkoj četvrti Soho, u Luci Beograd. Ovaj zanimljivi i kreativni projekat u 30 država sveta proizveo...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.