Izvor: Luftika.rs, 19.Sep.2022, 19:42

Kraljičin kovčeg spušten u grobnicu, privatnoj sahrani će prisustvovati i Karađorđevići

Služba u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru završena je Bahovom fugom a kovčeg sa posmrtnim ostacima Elizabete II smešten je u grobnicu.
Članovi porodice su napustili kapelu, u koju će se vratiti večeras kako bi sproveli privatnu sahranu.
Kraljica Elizabeta je zajedno sa ocem, kraljem Džordžom VI, bila kuma princa Aleksandra, a krštenje su obavili patrijarh Gavrilo i vladika Nikolaj Velimirović 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji.
Princ Aleksandar i princeza >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Katarina Karađorđević prisustvovali su danas u Londonu državnoj sahrani kraljice Elizabete II, a večeras će prisustvovati i službi u kapeli Svetog Ðorđa.
“Danas je tužan dan za nas kada smo rekli poslednje zbogom mojoj kumi, izuzetnom monarhu koji je neizbrisivo obeležio vreme u kom živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog Kraljevstva”, naveo je princ Aleksandar i dodao da je siguran da će kralj Čarls Treći, njegov ujak, biti dostojan sledbenik svoje velike majke, saopšteno je iz kabineta Karađorđevića.








View this post on Instagram


















A post shared by Prestolonaslednik Aleksandar (@royalserbia)


Princ Aleksandar je dodao da je uvren i da će novi kralj istom odanošću i odlučnošću služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih Krunskih zemalja Komonvelta i da će ga u tome voditi kraljičin izuzetan primer.
– Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali ćemo ga brižljivo čuvati. Zahvalan sam na svim trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi – rekao je Karađorđević.
Kraljica Elizabeta je zajedno sa ocem, kraljem Džordžom VI, bila kuma princa Aleksandra, a krštenje su obavili patrijarh Gavrilo i vladika Nikolaj Velimirović 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji.
Kralj Čarls Treći ujak je princa Aleksandra – njegov otac, princ Filip, pokojni Vojvoda od Edinburga, bio je sin grčkog i danskog princa Andreja, brata grčkog Kralja Konstantina, pradede po majci princa Aleksandra Karađorđevića.
Izvor: Telegraf
Na “sahrani veka” kraljice Elizabete II preko 2.000 zvanica, Srbiju predstavlja Brnabić

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Hari je imao molbu za Vilijama, ali brat ga nije udostojio ni rečenice – otkriveno šta mu je tražio

Izvor: B92, 20.Sep.2022, 08:28

Na jučerašnjoj službi u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru posle cermonije u Vestminsterskoj opatiji, desio se kratak razgovor braće Vilijama i Harija. Kako prenose strani mediji, Hari je imao molbu za Vilijama, a čitac sa usana je otkrio šta je to mlađi princ tačno hteo...Dok je princ Vilijam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.