Kraj argentinskog sna: Australija pregazila Pume za finale Svetskog kupa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj argentinskog sna: Australija pregazila Pume za finale Svetskog kupa (VIDEO)

Het-trik sjajnog Ešlija-Kupera i jaka odbrana omogućili Valabisima ubedljiv trijumf (29:15) u polufinalu na Tvikenhajmu

Novi Zeland i Australija igraće u finalu Svetskog kupa u ragbiju naredne subote. Valabisi su to pravo stekli nakon što su ovog popodneva savladali Argentinu sa 29:15 u drugom polufinalnom duelu na londonskom Tvikenhajmu.

Prepuni stadion koji je navijao za njih, kao i Dijego Maradona koji je stigao na meč, nisu pomogli Pumama da naprave >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << novo iznenađenje i produže argentinski san. Za razliku od četvrtfinala kada su zgromili najbolju evropsku selekciju Irsku prošlog vikenda, večeras su Gaučosi slabo otvorili meč, grubom greškom su dozvolili Australiji da već u drugom minutu poentira preko Simonsa (najbrži esej na ovom svetskom kupu), što je u mnogome već na startu odlučilo ishod ovog meča.

Bilo je to furiozno prvo poluvreme Valabisa u kojem su stigli do čak tri eseja, a osim Simonsa dva pogotka je postigao sjajni Ešli-Kuper najbolji pojedinac ovog meča. U svim segmentima bili su bolji Australijanci, Argentincima je lopta prečesto ispadala, a i kada su ulazili u protivničkih 22 metara nedostajalo im je snage da postignu esej. A dobro ih je odbijala i odbrana Valabisa.

U prvom poluvremenu držao ih je sjajni otvarač Sančez, koji je pogodio tri kazne, ali nakon prednosti rivala od 19:9 na poluvremenu, izlaska iz igre povređenog kapitena Servija, poraz se poprilično naslućivao.

Pokušavali su Argentinci u nastavku da stignu do tog jednog eseja koji bi verovatno promenio sve, ali je Australija uspešno održavala sedam do deset poena prednosti šutem iz kazne danas solidnog Bernarda Folija. Prelomni trenutak desio se u 72. minutu kada je Ešli-Kuper novim esejom kompletirao het-trik i overio kartu za finale naredne subote.

Bio je to brutalan kraj jednog lepog argentinskog sna o plasmanu u prvo finale Svetskog kupa, a koliko je Pumama poraz teško pao, svedoče i suze selektora Danijela Hurkadea, ali i igrača po završetku meča. Ipak, nemaju za čim da žale, savladao ih je bolji tim, a njima ostaje da se u petak uveče protiv Južne Afrike (20 časova) izbore za utešno treće mesto.

Veliko finale između Novog Zelanda i Australije na programu je naredne subote (31. oktobra) od 17 časova, naravno na Tvikenhajmu.



ARGENITINA 15 (9)

Kazne: Sančez (5)

AUSTRALIJA 29 (19)

Eseji: Simons, Ešli-Kuper (3), Pretvaranja: Foli (3) Kazna: Foli

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)  
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.