Kompjuterska greška zatvorila nebo iznad Londona

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompjuterska greška zatvorila nebo iznad Londona

Vazdušni prostor iznad Londona bio je zatvoren nekoliko sati zbog greške u kompjuterskom sistemu.

NATS, britanska nacionalna služba za vazdušni saobraćaj, saopštila je da je došlo do tehničkog problema u njenom kontrolnom centru u Svenviku, na jugu Engleske.

"Izvinjavamo se zbog odlaganja. Angažovali smo tim koji radi na rešavanju problema", naveo je NATS.

Uprava glavnog londonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << aerodroma "Hitrou", saopštila je da nijedan avion nije poleteo niti sleteo, dok je s aerodroma "Getvik" poručeno da nijedan avion nije poleteo, ali da je više njih sletelo.

Aerodrom "Mančester" na severu Engleske nije bio pogođen zatvaranjem vazdušnog prostora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOLAPS: Zatvoren vazdušni prostor iznad Londona

Izvor: Press, 12.Dec.2014

Vazdušni prostor iznad Londona, zatvoren je zbog greške u kompjuterskom sistemu, saopštio je danas "Evrokontrol". . NATS, britanska nacionalna služba za vazdušni saobraćaj, saopštila je da je došlo do tehničkog problema...

Nastavak na Press...

Havarija na londonskim aerodromima

Izvor: OkRadio.rs, 12.Dec.2014

Avionski saobraćaj uspostavljen je ponovo iznad Londona nakon celodnevne obustave u petak. Na aerodromima u Londonu došlo je do tehničke greške, saopštila je britanska Administracija za kontrolu vazdušnog saobraćaj "NATS".   Uprava glavnog londonskog aerodroma "Hitrou", saopštila je da...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.