Kolašinac o bronzi, Lenđer o stotinkama

Izvor: Mondo, 08.Avg.2012, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolašinac o bronzi, Lenđer o stotinkama

Srpski bacač kugle smatra da mu medalja nije bila daleko na OI u Londonu, a plivač žali za stotinkama koje mu "ne idu" ove godine.

Deo srpskog olimpijskog tima vratio se u Beograd posle posla obavljenog u Londonu.

Među njima se našao i Asmir Kolašinac, koji je zauzeo sedmo mesto u bacanju kugle, sa rezultatom 20,71.

"Naravno da sam presrećan što sam uradio ono što sam najavljivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - ušao u finale. Bacio sam jedan od najboljih hitaca bacača sa ovih prostora. Ostao je žal što nisam uspeo da 'izvučem' maksimum i možda osvojim bronzanu medalju. Nije ona bila tako daleko", počeo je Kolašinac priču za "Sportnetwork".

Priznaje da se nadao većem broju medalja srpskih sportista.

"Međutim, ljudi treba da budu svesni da su to Olimpijske igre, na koje su svi došli spremni, a uz to i konkurencija je jača nego ikad. To je sigurno razlog što nismo uzeli više medalja. Možda smo mogli da ih osvojimo Đoković, Čavić, ja... To bi bilo maksimalno. Ako Bog da, uzeće vaterpolisti, a možda neko i iznenadi".

Upitan po čemu će pamtiti OI 2012, Asmir Kolašinac je odgovorio:

"Pamtiću po svom nastupu, po sjajnoj publici koja me je bodrila kada sam to tražio i adrenalinu u tom trenutku. To je savršenstvo".

Plivač Ivan Lenđer nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 100 metara delfin. Ipak, i on je zadovoljan učinjenim.

"Prezadovoljan sam, prvenstveno svojim učinkom, jer mi je nedostajalo četiri stotinke za polufinale. Plivao sam jutarnju trku brže nego u finalu Evropskog prvenstva. To je fantastičan rezultat", istakao je Lenđer i dodao:

"Ove godine nemam sreće sa stotinkama. Na EP sam za 14 stotinki izgubio medalju, a na OI za četiri - polufinale. Ko zna, da sam plivao polufinale popodne, možda bih mogao i do finala."

Lenđer tvrdi da je plivačko takmičenje u Londonu najjače ikada.

"Svi smo dali maksimum. Radiću na tim jutarnjim trakama da u budućnosti na velikim takmičenja ne bude opet problema".

Na srpskog plivača najjači utisak sa OI ostavila je atmosfera u Olimpijskom selu.

"Pamtiću ove Igre, kao i one u Pekingu, po druženju sa sportistima", završio je Ivan Lenđer.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.