Kolaković: Ovo je neuspeh, o uzrocima hladne glave

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Avg.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: Ovo je neuspeh, o uzrocima hladne glave

Selektor muške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle današnjeg ubedljivog poraza od Rusije (3:0) i eliminacije sa Olimpijskih igara u Londonu rekao je da postoji geneza neuspeha, ali da će o uzrocima govoriti hladne glave.
Apsolutno nismo bili spremni za meč protiv Rusa, to je pokazao već prvi set, ugušili su nas na početku, skresali nam krila, a bilo je i očigledno da nemamo energiju za tako kvalitetnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << protivnika. To svakako ima svoju genezu koju ne bih preterano ovde elaborirao. O uzrocima ćemo pričati hladne glave – rekao je Kolaković novinarima u Londonu.
On je dodao da je evidentno ostvaren neuspeh i da je šansa propuštena u meču protiv Nemačke.
Imali smo svoju šansu u meču protiv Nemačke, nismo je iskoristili, plus dva loša meča protiv Amerike i Rusije. Razočarani smo, to je prirodno, naša očekivanja bila su da se plasiramo dalje, ali nismo uspeli. Verujte mi, igrači koji su prvi na frontu sigurno su to najviše želeli – kazao je Kolaković.
Na konstataciju srpskih novinara da je ekipi mnogo nedostajao Ivan Miljković, Kolaković je rekao.
Naravno da jeste, ali nedostajali su nam i braća Grbić, Vujević, Gerić, Mešter. Ovo je tim koji je došao na Olimpijadu, to je naš najbolji tim, a Miljković se ranije oprostio – zaključio je Kolaković.
Kapiten tima Bojan Janić rekao je da se sve vreme osećao kao u živom blatu.
– Život ide dalje, odbojka će se i dalje igrati. I sam plasman je veliki uspeh, ali sigurno smo razočarani. Znam i da ljudi u Srbiji osećaju isto, ali nama je najteže. Meni je samo krivo što nismo dali sve od sebe, mogli smo da budemo i poslednji, ali da smo se borili, da znamo da smo dali sve od sebe. Ovako, zapinješ, ali kao da ti nešto ne da, kao da si u živom blatu – rekao je Janić.
Marko Podrasčanin kaže da mu nije jasno zašto srpske selekcije u svim sportovima ne mogu da pruže maksimum na Olimpijskim igrama.
Posle četiri godine spremanja, bronze sa prvenstva sveta i evropskog zlato veliko je razočarenje što ovde nismo prošli ni grupu. Jako nam je žao, jer uvek igramo dobro EP i SP, ali ovo najvažnije takmičenje nekako uvek ide loše, ne mislim samo na odbojku. kao da se sve druge ekipe bolje pripreme, stvarno ne znam u čemu je problem – poručio je Podraščanin.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolaković: O uzrocima neuspeha hladne glave

Izvor: Akter, 06.Avg.2012

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle današnjeg ubedljivog poraza od Rusije (3:0) i eliminacije sa Olimpijskih igara u Londonu rekao je da postoji geneza neuspeha, ali da će o uzrocima govoriti hladne glave

Nastavak na Akter...

Kolaković: Ispali smo još posle Nemaca

Izvor: Kurir, 06.Avg.2012

Apsolutno nismo bili spremni za meč protiv Rusa, to je pokazao već prvi set, ugušili su nas na početku, skresali nam krila, rekao je Kolaković..Igor Kolaković, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, nije želeo posle ubedljivog poraza od Rusije 0:3 da priča o glavnim razlozima lošeg rezultata...

Nastavak na Kurir...

Udovičić: Nemamo čega da se plašimo

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2012

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da njegova ekipa nema čega da se plaši u utakmici četvrtfinala Olimpijskih igara u Londonu protiv Australije.

Nastavak na Vesti-online.com...

Udovičić: Nemamo čega da se plašimo

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2012, 05:50

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da njegova ekipa nema čega da se plaši u utakmici četvrtfinala Olimpijskih igara u Londonu protiv Australije..."Protiv nekog moraš da igraš četvrtfinale. Prvo mesto te obavezuje i stavlja ti neki teret opterećenja koji je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.