Klop bez trijumfa na debiju, Liverpulu bod u Londonu

Izvor: Blic, 17.Okt.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klop bez trijumfa na debiju, Liverpulu bod u Londonu

Utakmica devetog kola Premijer lige između Totenhema i Liverpula završena je podelom bodova (0:0), a navijači gostiju pamtiće je po debiju Jirgena Klopa. Ekipe iz Mančestera ostale su na vrhu - Siti je demolirao Bornmut sa 5:1, dok je Junajted srušio Everton u gostima sa 3:0. Čelsi je konačno obradovao navijače i pobedio Aston Vilu sa 2:0, a naš Dušan Tadić bio je asistent u remiju 2:2 između Sautemptona i Lestera.

Totenhem je bio opasnija ekipa u prvom poluvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iako je u desetom minutu prva zapretila ekipa gostiju. Divok Origi je glavom šutirao i pogodio prečku, što je izazvalo i prvu Klopovu karakterističnu reakciju.

Adam Lalana u 14. i Hari Kejn u 37. minutu imali su sjajne šanse da donesu prednost svom timu, ali na golu Liverpula bio je raspoloženi Minjole koji je sve branio, pa se na pauzu otišlo rezultatom 0:0.

Drugi deo igre počeo je šansom Kajla Volkera u 56. minutu, ali još jednom se isprečio golman gostiju. Istakao se i Ugo Loris, golman londonskog tima, koji je sjajno regaovao pri šutu Origija. Kejn je takođe imao šansu da pet minuta do kraja donese Totenhemu tri boda, međutim, još jednom je briljirao Minjole.

Poslednju veliku priliku na meču imali su gostujući igrači. Emre Džanje sjajno šutirao sa 16 metara i lopta je otišla malo pored desne stative.

Čelsi je posle dva posrtanja uspeo da se vrati na pobednički put i savlada Aston Vilu. Za radost na Stamford bridžu pobrinuo se Dijego Košta vodećim pogotkom i Haton autogolom.

Branislav Ivanović zbog povrede nije bio u protokolu, dok je Nemanja Matić odigrao drugo poluvreme za "plavce".

Premijer ligom vladaju ove jeseni timovi iz Mančestera. Siti se učvrstio na vrhu pošto nije imao milosti prema Bornmutu, a mrežu novajlije tresli su napadači.

Goleadu je započeo trostruki strelac Rahim Sterling, dok su dva pogotka delo Vilfreda Bonija. Aleksandar Kolarov nije igrao za "građane" zbog povrede.

Drugo mesto drži Junajted koji je odneo ceo plen sa vrućeg gostovanja Evertonu. Morgan Šnajderlin je upisao prvenac u dresu "crvenih đavola" u 18. minutu, nedugo zatim je Ander Erera udvostručio prednost, a konačnih 3:0 postavio je Vejn Runi.

Premijer liga, 9. kolo

Subota:

Totenhem - Liverpul 0:0

Čelsi - Aston Vila 2:0 (1:0)

(Košta 34, Haton 54 a.g.)

Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (1:1)

(Kabaj 25pen - Dženkinson 22, Lanzini 88, Paje 90+4)

Everton - Mančester junajted 0:3 (0:2)

(Šnajderlin 18, Erera 22, Runi 62)

Mančester siti - Bornmaut 5:1 (4:1)

(Sterling 7,29,45+3, Boni 11, 89 - Marej 22)

Sautempton - Lester siti 2:2 (2:0)

(Fonte 21, Van Dijk 37 - Vardi 66,90+1)

VBA - Sanderlend 1:0 (1:0)

(Berahino 54)

18.30 Votford - Arsenal

Nedelja:

17.00 Njukasl - Norič siti

Ponedeljak:

21.00 Svonsi siti - Stouk siti

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Klop bez trijumfa na debiju, Tadić asistent, Čelsi se pokrenuo, slavlje u Mančesteru

Izvor: Blic, 17.Okt.2015

Utakmica devetog kola Premijer lige između Totenhema i Liverpula završena je podelom bodova (0:0), a navijači gostiju pamtiće je po debiju Jirgena Klopa. Ekipe iz Mančestera ostale su na vrhu - Siti je demolirao Bornmut sa 5:1, dok je Junajted srušio Everton u gostima sa 3:0. Čelsi je konačno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.