Kit Ričards: Album »Sgt. Pepper´s« je »smeće«

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kit Ričards: Album »Sgt. Pepper´s« je »smeće«

LONDON - Ni nakon pola vijeka rivalitet koji je najviše obilježio istoriju rokenrola, između "Rolingstonsa" i "Bitlsa", izgleda ne jenjava.

Ulje na vatru nedavno je dodao Kit Ričards, gitarista "Stonsa", koji se obrušio na album "Bitlsa" za koji mnogi ljubitelji roka smatraju da je revolucionaran, jer je zauvијek promијenio muziku: "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" iz 1976.

U intervjuu za magazin >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "Eskvajer", Ričards je izjavio da su "'Bitlsi' odlično zvučali sve dok su bili 'Bitlsi'", odnosno dok su bili vјerni sebi i svom originalnom zvuku.

Njihova muzika se vremenom previše promијenila, "zaboravili su ono što su u početku htјeli da naprave", naveo je slavni muzičar.

"Mislim da su se zanијeli", kazao je on, dodavši da je to bilo očekivano izmajući u vidu njihovu popularnost.

Iako mnogi smatraju "Sgt. Pepper's" genijalnim albumom, za Ričardsa je to samo "mјešavina smeća, nešto poput 'Satanic Majesties'".

Tu je mislio na psihodelični album "Their Satanic Majesties Request" koji su "Stonsi" izdali neposredno nakon što su "Bitlsi" objavili svoj, i za koji je jednom prilikom rekao da je to album na koji je najmanje ponosan.

Ričards će u septembru nakon 23 godine objaviti svoj prvi solo album - "Croсheyed Heart".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kit Ričards: Album Bitlsa "Sgt Pepper's" je smeće

Izvor: B92, 07.Avg.2015

Ni nakon pola veka, rivalitet koji je najviše obeležio istoriju rokenrola, između Rolingstonsa i Bitlsa, izgleda ne jenjava...Ulje na vatru nedavno je dodao Kit Ričards, gitarista Stonsa koji se obrušio na album Bitlsa za koji mnogi ljubitelji roka smatraju da je revolucionaran, jer je zauvek promenio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.