Kiptum drugim najboljim vremenom u istoriji slavio na Londonskom maratonu

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 13:53

Kiptum drugim najboljim vremenom u istoriji slavio na Londonskom maratonu

Kenijski atletičar Kelvin Kiptum pobedio je u maratonu u Londonu, uz ostvareno drugo najbrže vreme u istoriji ove discipline.

Kiptum je slavio vremenom od dva sata, jedan minut i 25 sekundi, i tako postavio rekord takmičenja u glavnom gradu Velike Britanije, dok mu je najbolji svetski rezultat sunarodnika Eliuda Kipčogea izmakao za 16 sekundi.

Drugo mesto je zauzeo još jedan kenijski atletičar Džefri Kamvoror, a na trećoj poziciji je završio Etiopljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tamirat Tola.

Na svom poslednjem maratonu u karijeri deveto mesto zauzeo je bivši olimpijski šampion na 5.000 i 10.000 metara Britanac Mo Farah.Pobedu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Holanđanka Sifan Hasan.

Aktuelna olimpijska šampionka na 5.000 i 10.000 metara na debitantskom nastupu u maratonu slavila je vremenom od dva sata, 18 minuta i 33 sekunde.

Druga pozicija je pripala Etiopljanki Alemi Megerti, a treće mesto je zauzela Kenijka Peres Džepčirčir.

Na Londonskom maratonu učestvovalo je više od 47.000 takmičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kelvin Kiptum pobedio na maratonu u Londonu, zabeležio drugo najbolje vreme u istoriji

Izvor: Danas, 23.Apr.2023

Kenijski atletičar Kelvin Kiptum pobedio je danas u maratonu u Londonu, uz ostvareno drugo najbrže vreme u istoriji ove discipline.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.