Kevin Spejsi prvi put pred publikom: Nakon optužbi da je seksualni prestupnik doživeo ovacije

Izvor: B92, 17.Okt.2023, 20:57

Kevin Spejsi prvi put pred publikom: Nakon optužbi da je seksualni prestupnik doživeo ovacije

Nakon svega, glumac je dobio ovacije koje se ne pamte.

Američki glumac Kevin Spejsi dobio je ovacije u pozorištu u engleskom Oksfordu u ponedeljak uveče, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je oslobođen optužbi za seksualni napad, preneo je danas "Gardijan".

Spejsi se nakratko pojavio u Šekspirovom delu, ukupno pet minuta. Spejsijevo pojavljivanje došlo je danima nakon što je bioskop u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Londonu povukao ponudu da bude domaćin premijere britanskog filma "Kontrola" (2023), kada je, navodno, čuo da se u filmu pojavljuje Spejsi, ali ne direktno.

Američki glumac je u julu oslobođen optužbi za seksualno napastavovanje četvorice muškaraca nakon četvoronedeljnog suđenja u Londonu. On je negirao navode, tvrdeći da su optužbe protiv njega "ludilo", "apsolutna glupost" i "nož u leđa".

Tvrdio je i da su muškarci bili finansijski motivisani i da je jedan od njih posebno "jurio za novcem". Tužilaštvo je optužilo Spejsija da je "seksualni napasnik" koji je iskoristio svoju slavu i moć da zloupotrebi pomenute muškarce. Uprkos presudi, Spejsi tek treba da se vrati na glavnu scenu kada je reč o pravljenju filmova, televizuji i pozorišti.

On se ne pojavljuje likom u filmu "Kontrola", ali daje glas negativcu koji daljinski otima automobil ministra unutrašnjih poslova. Kada je osoblje bioskopa "Princ Čarls" u Londonu, koji je želeo da bude domaćin premijere, shvatio da je Spejsi učesnik filma, povukli su ponudu.

Daglas Mari, konzervativni kolumnista, koji je pozvao Spejsija da se pojavi na pozornici u Oksfordu, rekao je za "Tajms" da se u predstavi radi o tome "šta se desi kada društvo odbaci osobu bez osnova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.