Kazne za napad na generala Krstića

Izvor: B92, 21.Feb.2011, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne za napad na generala Krstića

London -- Trojica britanskih zatvorenika osuđeni su zbog pokušaja ubistva bivšeg generala Vojske Republike Srpske Radoslava Krstića u zatvoru na severu Engleske.

Trojica zatvorenika, koji već služe doživotne kazne zatvora, zbog napada na Krstića dodatno su osuđeni na kazne od šest do 12 godina zatvora.

Trojica zatvorenika muslimanske veroispovesti su u maju 2010. godine nožem i žiletom pokušali da prerežu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrat Krstić koji izdržava kaznu zbog genocida u Srebrenici.

"Nemam nikakvih sumnji da ste pokušali da se osvetite za zločine počinjene u ratu", rekao je sudija napadačima na Krstića i dodao da činjenica da su počinili kažnjivo delo ne može biti negirana uprkos tome što se motivi njihovog napada možda mogu razumeti.

Radoslav Krstić osuđen je u Tribunalu u Hagu za genocid jer je učestvovao u ubijanju više od 7.000 muslimana u Srebrenici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadačima na Krstića još šest do 12 godina zatvora

Izvor: Blic, 21.Feb.2011

LONDON - Trojica muslimanskih osuđenika na kaznu doživotnog zatvora, koji su u zatvoru na severu Engleske pokušali da ubiju bivšeg generala Vojske Republike Srpske Radoslava Krstića, kažnjena su danas s još šest do 12 godina zatvora...Trojica muslimanskih zatvorenika su u maju 2010. godine nožem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.