Kameron pozvao na rešavanje krize evrozone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron pozvao na rešavanje krize evrozone

LONDON -

Britanski premijer Dejvid Kameron zatražio je danas od Evrope da reši svoju dužničku krizu, pozivajući 17-članu evrozonu da to "razreši ili će se susresti sa mogućim raspadom."

Kameron, u svom današsnjem govoru, upozorava da ukoliko bi Grčka bila primorana da napusti zonu jedinstvene valute, mogući kolaps evrozone bi predstavljao veliku "opasnost po sve," prenosi agencija AP.

"Ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se Evropa obavezala na stabilnu, uspešnu evrozonu sa efikasnim zaštitnim zidom, dobro kapitalizovanim i regulisanim bankama, na monetarnu politiku podrške ekonomskim politikama vladama zone evra, Ili se nalazimo na teritoriji koja nosi ogromne rizike po sve," rekao je on.

U međuvremenu, britanski ministar za poslovanje Vins Kejbl, upozorio je da nema razloga za paniku, uz reči da ne postoji opasnost od širenja grčke krize na druge zemlje.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Biti ili ne biti” za jedinstvenu valutu

Izvor: Capital.ba, 17.Maj.2012

LONDON, Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je lidere evrozone da je sada 'biti ili ne biti' za jedinstvenu valutu, jer finansijske turbulencije prijete novom krizom. Premijer će u današnjem govoru ..

Nastavak na Capital.ba...

Ako "pukne" Grčka, raspašće se evrozona

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2012

Britanski premijer Dejvid Kameron pozvao je Evropu da nađe rešenje za krizu evra, ili će se u suprotnom suočiti sa opasnošću od raspada evrozone. Kameron je upozorio da ako Grčka bude primorana da napusti evrozonu, mogućnost kolapsa tog bloka predstavlja "ogroman rizik za svakoga".

Nastavak na Vesti-online.com...

Evrozona mora da nadje izlaz iz krize

Izvor: NaDlanu.com, 17.Maj.2012

LONDON, 17. maja 2012. (Beta-AP) - Britanski premijer Dejvid Kameron pozvao je Evropu da nadje rešenje za krizu evra, ili će se u suprotnom suočiti sa opasnošću od raspada evrozone... LONDON, 17. maja 2012. (Beta-AP) - Britanski premijer Dejvid Kameron pozvao je Evropu da nadje rešenje za krizu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Pritisak Britanije na evropske lidere

Izvor: VOA, 17.Maj.2012

Britanski premijer Dejvid Kameron vrši pritisak na evropske lidere da reše dužničku krizu evropskih država

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.