Kameron imenovao šefa Alibabe za poslovnog savetnika

Izvor: NTV.rs, 19.Okt.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron imenovao šefa Alibabe za poslovnog savetnika

LONDON – Britanski premijer Dejvid Kameron je imenovao jednog od vodećih kineskih biznismena, osnivača kompanije Alibaba DŽeka Maa za svog poslovnog savetnika, saopštila je danas njegova portparolka.
Ona je novinarima rekla da će se njih dvojica sastati kasnije danas, i da će se Ma, generalni direktor Alibaba grupe, pridružiti Kameronovoj Savetodavnoj grupi za poslovanje i ekonomska pitanja, prenosi Frans pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs <<
„Direktor Alibabe će pružiti posebnu pomoć i savete u vezi sa načinom na koji da mala i srednja britanska preduzeća povećaju izvoz, a naročito na planu procene kineskog tržišta putem platformi kao što je Alibaba“, izjavila je portparolka.
Ovo saopštenje dolazi samo dan uoči četvorodnevne posete kineskog predsednika Sji Đinpinga Britaniji, koja preduzima brojne napore za unapređivanje poslovnih veza sa drugom najvećom svetskom privredom.
Kameron i britanski ministar finansija DŽordž Ozborn veruju da su bliske veze sa Kinom od ključnog značaja za učvršćivanje ekonomskog rasta Britanije u decenijama koje predstoje.
Kameronova Savetodavna grupa za poslovanje je u julu imala 19 članova, među kojima je najviše generalnih direktora vodećih britanskih preduzeća, poput direktora BP-a, Izidžeta i Rols rojsa, navodi francuska agencija.
Tanjug 19 Oktobar 2015 15:04
AP Photo/Martin Meissner

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Osnivač kineskog giganta Alibaba imenovan za savetnika Dejvida Kamerona

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2015

Osnivač kineske onlajn kompanije Alibaba Džek Ma imenovan je za savetnika britanskog premijera Dejvida Kamerona za ekonomska pitanja, saopštila je danas britanska vlada.To imenovanje je došlo dan pre dolaska kineskog predsednika Si Đipinga u Veliku Britaniju, koja želi da ojača privredne veze...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.