Kameron: Boriću se svim srcem za očuvanje Britanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Boriću se svim srcem za očuvanje Britanije

LONDON -

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je da će se boriti "srcem i dušom" da očuva jedinstvo Velike Britanije, uoči razgovora koje treba da vodi sa škotskim liderom Aleksom Salmondom o planiranom referendumu o nezavisnosti Škotske.

Salmond, čija separatistička partija želi da održi referendum u septembru 2014, nada se da će odvajanje od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Londona biti dovršeno izborima za škotski parlament maja 2016., prenosi AP.

Pošto, međutim, ankete pokazuju da je samo trećina Škota za nezavisnost, Kameron i ostali protivnici odvajanja Škotske traže da referendum bude održan ranije.

Salmond je izjavio da pregovori o tome napreduju i da se bliži dogovor, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

On je naveo da će referenduma biti i da su u toku dogovori o njegovim osnovnim propisima.

"Odvija se borba za nešto što je dragoceno, a to je budućnost Velike Britanije. Potpuno sam siguran da ću se boriti i srcem i dušom i umom da je očuvamo na okupu", navodi se u izvodima iz govora koji će Kameron održati u Škotskoj, a koji su objavljeni nešto ranije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.