Kakve promene Šengena čekaju Evropljane?

Izvor: NTV.rs, 17.Nov.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve promene Šengena čekaju Evropljane?

LONDONNa vanrednom sastanku evropskih ministara unutrašnjih poslova o reviziji Šengenskog sporazuma razgovaraće se o spoljnim granicama EU, naročito o načinima za bolju indentifikaciju potencijalnih terorista koji bi mogli se kriju među izbeglicama, piše danas „Fajnenšel tajms“.
Najavljujući sastanak ministara unutrašnjih poslova, francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ministar Bernar Kaznev rekao je da traži „ciljanu reviziju“ Šengena, kako bi se informacije o pretnjama bolje razmenjivale sa zaduženima za nadzor spoljne granice EU.
To se, prema mišljenju zvaničnika, može postići boljim povezivanjem obaveštajnih službi sa Šengenskim informacionim sistemom, međunarodnom mrežom koja služi za uzbunjivanje u slučaju pojave kriminalaca i osumnjičenih na svim spoljnim graničnim prelazima.
Kako navodi britanski list, razmatra se uvođenje uzbune za takozvane strane borce, odnosno državljane EU za koje se sumnja da su se u Iraku i Siriji borili u redovima džihadista.
Francuski predsednik Fransoa Oland se zalaže za oživljavanje predloga o tome da se podaci o putnicima u avionu automatski šalju u zemlju destinacije, što je mera koju je Evropski parlament ranije blokirao zbog brige o ličnim podacima.
Tanjug 17 Novembar 2015 10:16
Foto/Video TANJUG, ilustracija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakve promene Šengena čekaju Evropljane

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2015

Na vanrednom sastanku evropskih ministara unutrašnjih poslova o reviziji Šengenskog sporazuma razgovaraće se o spoljnim granicama EU, naročito o načinima za bolju indentifikaciju potencijalnih terorista koji bi mogli se kriju među izbeglicama, piše danas "Fajnenšel tajms"...Najavljujući sastanak...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Diklić: Suspenzija Šengena ne podrazumeva vraćanje viza

Izvor: RTS, 18.Nov.2015, 10:06

Ukoliko se ministri Evropske unije, na sastanku u petak, i odluče na suspenziju Šengenskog sporazuma to neće značiti vraćanje viznog režima, rekao je za RTS bivši ambasador u Francuskoj Radomir Diklić. . Eventualna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.