Kako je NE iz Londona odvelo Vlahovića iz Fiorentine

Izvor: Mondo, 16.Jan.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je "NE" iz Londona odvelo Vlahovića iz Fiorentine

Po svemu sudeći, srpski napadač otići će na pozajmicu do kraja sezone. Razlog za to je negativni odgovor iz Engleske i ekspresni transfer "Viole".

Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Radni januar u Fiorentini stvorio je nekoliko obrta.

Do pre dva dana činilo se da će centralni vezista Pedro Obijang (26) preći iz Vest Hema u "Violu", ali se to po svemu sudeći neće dogoditi. Takav epilog povukao je sa sobom nekoliko posledica, a jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se izvesno tiče i statusa srpskog napadača Dušana Vlahovića (18).

Obijang je hteo da se preseli na Artemio Franki, nezadovoljan minutažom i ulogom rezerviste, ali je Vest Hem odbio ponudu iz Italije jer je Fiorentina bila spremna da ga plati 10 miliona evra, u nekoliko rata.

Otprilike istovremeno, zbog istog igrača javio se i Lil i ponudio istu svotu (10 miliona) i to odjednom. Obijang je ostao dosledan i tražio transfer u Seriju A, pa su pregovori "pukli", a Fiorentina se okrenula novom rešenju.

Tada je u čitavu priču navodno "uveden" i Dušan Vlahović, perspektivni špic plaćen Partizanu 5,1 milion evra pre godinu i po.

 Fiorentina je brzo započela i završila pregovore sa Empolijem oko dovođenja veziste Hameda Žuniora Traorea (18) za 12 miliona evra.

Dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka Di Marcio objavio je da će perspektivni vezista ostati u Empoliju do leta kao pozajmljen igrač, a da će u sklopu ovog transfera u njegov tim doći i srpski napadač Vlahović, takođe na pozajmicu do kraja sezone.

Nekadašnji đak i prvotimac Partizana debitovao je prošle jeseni za "Violu" u Seriji A, odigrao četiri utakmice, a ako ova pozajmica bude realizovana imaće šansu da u Empoliju dobije veću minutažu u istoj ligi, samo u borbi za opstanak.

"Potpisi još nisu stavljeni na papir, ali dogovor je postignut", objavio je Di Marcio.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.