Kako je Matić zaustavio Siti?

Izvor: B92, 04.Feb.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Matić zaustavio Siti?

Nije mu trebalo dugo, Nemanja Matić već je postao neizostavni deo mašinerije Žozea Murinja u Čelsiju, a koliko zaista vredi pokazao je u derbiju sa Sitijem.

Srpski reprezentativac je prvi put bio starter u londonskom timu u Premijer ligi i verovatno zacementirao mesto na poziciji zadnjeg veznog.

Matić je prema oceni engleskih medija bio drugi najbolji pojedinac pobede Čelsija u Mančesteru (1:0), odmah iza Edena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Azara.

Za 90 minuta na Etihadu 22 miliona funti vredno pojačanje iz Benfike je imao 27 dodavanja, od čega je 85% bilo uspešnih, imao jedan šut iz koga je pogodio prečku, drugi mu je blokiran, a napravio je i tri faula zbog čega je zaradio žuti karton.

Ono što je verovatno bilo najvažnije Murinju i njegovom timu, Matić je odlično kontrolisao igru rivala, pre svega ključnog čoveka ovog tima Jaje Turea. Dovoljno je reći da Siti prvi put posle 61 utakmice nije uspeo da postigne gol na svom terenu. Čelsi je slavio golom Branislava Ivanovića.

Evo kako je to sve izgledalo:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako je Matić zaustavio Siti?

Izvor: B92, 04.Feb.2014

Nije mu trebalo dugo, Nemanja Matić već je postao neizostavni deo mašinerije Žozea Murinja u Čelsiju, a koliko zaista vredi pokazao je u derbiju sa Sitijem...Srpski reprezentativac je prvi put bio starter u londonskom timu u Premijer ligi i verovatno zacementirao mesto na poziciji zadnjeg veznog...Matić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.