Kada Britanija uruči deklaraciju o Srebrenici, njenog ambasadora proglasiti za persona non grata

Izvor: KMnovine.com, 17.Jun.2015, 02:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada Britanija uruči deklaraciju o Srebrenici, njenog ambasadora proglasiti za ''persona non grata''

Kada vlada Velike Britanije zvanično podnese rezoluciju o Srebrenici Savetu bezbednosti UN, Beograd isti dan britanskog ambasadora u Srbiji Denisa Kifa mora da proglasi za PERSONA NON GRATA i da do daljnjeg onemogući prisustvo britanskog ambasadora  u Srbiji.





Sve diplomatske i službene poslove britanske ambasade u Beogradu treba svesti na konzularne i sugerisati vladi Velike Britanije da u Beogradu nisu dobrodošle britanske diplomate osim >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << onih koji bi se bavili konzularnim polovima.

Srpskog amabasadora iz Londona treba isto odmah povući u Beograd a službenu i diplomatsku komunikaciju sa vladom Ujedinjenog kraljevstva u Londonu svesti na obavljanje konzularnih poslova. 



Rezolucija o Srebrenici koji Velika Britanija ima nameru da podnese Savetu bezbednosti UN i sve ono što se navodi u njoj ne odgovara istini, činjenicama i činjeničnim stanju već je reč o najprizemnijoj anti-srpskoj propagandi koja za cilj ima da post factum opravda angažovanje Velike Britanije i ostalih zapadnih sila koje su bile angažovane u rešavanju krize na Balkanu koju su ogromnim delom same i kreirale radi postizanja svojih geopolitičkih i ekonomskih ciljeva ujedno kršeći međunarodno pravo i međunarodne norme.

Britanska rezolucija nema za cilj pomirenje tada sukobljenih strana već ima za cilj stvaranje novih podela i deoba, dizanja međunacionalnih tenzija u BiH kako bi se ekspolatacijom sukobljenih strana i njihovih interesa postigli određeni geopolitički i vojni ciljevi koji nemaju veze sa stradanjem bilo Muslimana bilo Srba na teritoriji BiH a sve opet naravno na uštrb Srba i njihovih legitimnih nacionalnih interesa.



Britansku rezoluciju odlikuju besprizorne laži i manipulacije i iz te rezolucije izbija mržnja prema Srbima i njihovim legitimnim nacionalnim interesima.



Srbija predstavnike zemlje koji javno šire mržnju prema Srbima i podstrekavaju druge na istu ne može i ne sme smatrati prijateljskom zemljom i to je razlog iz koga britanskom amabasadoru u Srbiji treba oduzeti agreman i proglasiti ga za nepoželjnu osobu.



Kada ta britanska rezolucija o Srebrenici stigne u UN srpsko ministarstvo spoljnih poslova treba pozvati i ambasadore SAD i Holandije koji podržavaju britansku rezoluciju da obajsne stavove njihovih vlada povodom gomile neistina, laži i prizemnih manipulacija koje se nalaze u toj rezoluciji.




Piše: Milinko Milinčić,
Srbija danas
Pripremile: KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.