KVALIFIKACIJE ZA EVRO: Mbape sa penala oborio Fontenov rekord, BRUKA Makedonaca u Londonu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 22:56

KVALIFIKACIJE ZA EVRO: Mbape sa penala oborio Fontenov rekord, BRUKA Makedonaca u Londonu (VIDEO)

Englezi nemilosrdni.

Odigrani su mečevi četvrtog kola grupa B,C,D,H i I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zvezda večeri je bio Kilijan Mbape, koji je bio jedini strelac na meču protiv Grčke, a tim pogotkom sa penala je postao francuski igrač sa najviše golova (54) u jednoj sezoni, čime je oborio rekord Žista Fontena. Sjajni igrač Pari Sen Žermena je prvobitno promašio jedanaesterac, ali je Mavropanos ušao ranije u 16 metara, pa je jedanaesterac ponovljen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
🚨🚨| GOAL: Mbappe scores the penalty!

France 1-0 Greece

pic.twitter.com/6ekWhRMe47

— CentreGoals. (@centregoals) June 19, 2023

U drugom meču ove grupe (B), Irska je savladala Gibraltar (3:0).

Engleska je ponizila Severnu Makedoniju u meču grupe C. Gordi Albioni su sa 7:0 savladali nejakog protivnika. Strelci su bili: Saka x3, Kejn x2, Rašford, Filips.

Ukrajina je ranije tokom dana savladala Maltu golom Cigankova sa penala.

U okviru grupe D, Jermenija je savladala Letoniju (2:1), dok je Turska bila bolja od Velsa (2:0).

Fudbaleri Slovenije i Danske su odigrali (1:1), Kazakstan je slavio na gostovanju Severnoj Irskoj (1:0). Finska je od 18 časova savladala San Marino (6:0) u meču grupe H.

Što se tiče grupe I, Švajcarska i Rumunija su remizirali (2:2), takozvana država Kosovo je poražena od Belorusije (2:1), dok je Izrael savladao Andoru (2:1).
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.