KOLEDŽ IZ LONDONA U LESKOVCU

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLEDŽ IZ LONDONA U LESKOVCU

LESKOVAC - Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić i direktor preduzeća "Kingsvud" koje zastupa interese londonskog koledža (City of London College), potpisali su ugovor o otvaranju te škole u Leskovcu.

Koledž će biti smešten u bivšoj zgradi Doma vojske u Leskovcu na prostoru od oko 2.200 metara kvadratnih, a nastava na bačolor i master studijama odvijaće se na engleskom jeziku.

- Naša vizija je da omogućimo studentima znanje koje će moći da primene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ne samo u Srbiji i okolnim zemljama, već i na prostoru čitavog sveta - kazao je direktor londonskog koledža Jusuf Šahzad, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.

Šahzad je istakao da će u početku biti organizovana predavanja na četiri programa - program za menadžment, finansije, kompjutere i turizam, a da će kasnije biti uvedeno još nekoliko programa.

Direktor "Kingsvuda" i profesor na londonskom koledžu Miroslav Jovanović rekao je da je ugovorom predviđeno da se nastava u Leskovcu organizuje na jesen, ukoliko budu bile završene sve neophodne procedure, poput akreditacije programa u Ministarstvu prosvete Srbije po kojima radi City of London College.

Ranijom odlukom Skupštine grada Dom vojske je dat u zakup "Kingsvudu" na period od 25 godina bez finansijske nadoknade, a gradonačelnik Slobodan Kocić je rekao da će Leskovac imati višestruke koristi od otvaranja stranog koledža.

- Sa diplomama koje budu stekli naši studenti će imati vizu za svet. Studenti iz Leskovca će imati popust od 35 odsto školarine, a u prvoj godini pet leskovačkih studenta će se školovati besplatno, dok će kasnije na svakih 35 upisanih studenata doći jedna stipendija - istakao je Kocić.

Gradonačelnik Leskovca je dodao da se očekuje i ekonomska dobit od boravka stranih studenata u Leskovcu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Koledž iz Londona otvara se u Leskovcu

Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2011, 07:07

LESKOVAC - Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić i direktor preduzeća "Kingsvud" koje zastupa interese londonskog koledža (City of London College), potpisali su ugovor o otvaranju te škole u Leskovcu...Koledž će biti smešten u bivšoj zgradi Doma vojske u Leskovcu na prostoru od oko 2.200 metara...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.