KNJIGA PISAMA I RAZGLEDNICA DŽONA LENONA

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNJIGA PISAMA I RAZGLEDNICA DŽONA LENONA

LONDON - Više od 250 pisama i razglednica koje je Džon Lenon slao porodici i prijateljima uskoro će biti prvi put objavljeni.

Pisac Hanter Dejvis, koji je autor jedine zvanične biografije Bitlsa iz 60-ih, pokušao je da pronađe svaki zapis pokojnog pevača.

"Pronašao sam gomilu pisama koje niko nikada nije video", rekao je on.

Dejvis, čija će se knjiga pojaviti u prodaji iduće godine, rekao je da je Lenonova udovica Joko Ono prvi put dala dozvolu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se njegova privatna pisma objave.

On je dodao da nije reč o nekim dramatičnim otkrićima, ali da pisma pružaju uvid u Lenonov život i smisao za humor.

"Vidite ga kao izmučenu dušu. Vidite ga duhovitog, hvalisavog, depresivnog. Vidite ga u raznim fazama", pojasnio je Dejvis.

Dejvis je do nekih pisama došao preko aukcijskih kuća koje su ranije prodavale Lenonove stvari, a uvid u pisma pružili su i rodbina, članovi bliskog kruga Bitlsa i kolekcionari.

"Njegova prva reakcija bilo da je reč o emotivnoj, besu, čuđenju ili mržnji, nije bila da sedne za klavir ili uzme gitaru. On je radije uzimao olovku i pisao o tome. Pisao je tako zabavna pisma", rekao je Dejvis.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.