KATASTROFA: Tesla vredan 44 hiljade funti ZAPALIO SE nakon samosagorevanja u stambenoj ulici (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 14:01

KATASTROFA: Tesla vredan 44 hiljade funti ZAPALIO SE nakon "samosagorevanja" u stambenoj ulici (FOTO)

Stravično.

Eugenio Mereu (36), posmatrao je električni automobil kako bukti i izdiže crni dim na ivici ulice, ostavljajući ga u strahu da bi se isto moglo dogoditi njegovom identičnom vozilu.

Stanovnik Londona tvrdi da je u plamenu automobil Tesla Model I, čija je početna cena, kako se navodi, oko 44.990 funti. Uzrok požara još nije utvrđen, a automobil je možda ukraden, navode policajci. Gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mereu je rekao da je vatra bila toliko jaka da je mogao čuti kako pucketa iz svoje kuće pre nego što ju je snimio kamerom u 9:26h. Dodao je da nije mogao da vidi ništa što bi moglo da izazove požar, ostavljajući ga u strahu da bi njegov Tesla mogao da zadesi ista sudbina.

Automobil gospodina Mereua se slučajno poklapa sa onim koji sada stoji izgoreo na ulici, navodno je "isti auto, iste boje, iste godine". Policija i tri vatrogasna vozila su navodno prisustvovali licu mesta u stambenoj ulici Pert Roud, Ilford, severni London. Nije prvi put da se Tesla "samosagoreva". U januaru ove godine bilo je potrebno 22.000 litara vode da bi se ugasio sličan spontani požar na sportskom automobilu Model S u Sakramentu u Kaliforniji.

Tesla gori sama od sebe#prayfornikola pic.twitter.com/taP9ePKObO

— Glengeri kontakti (@FuckinDeadbeat) July 17, 2023

Veb stranica pod nazivom Tesla Fire, koja dokumentuje plamene rezultate kompanije Elona Maska, tvrdi da su u medijima prijavljena 204 Teslina požara. Gospodin Mereu je rekao: - Bilo je malo komešanja i izašao sam napolje i potpuno se zapalio. Izgleda kao da se samozapalio, bukvalno je samo od sebe zapalilo. Nije nastao u sudaru, nije bio posebno vruć, nije bilo nikoga u blizini, samo se samozapalio, zapalio se kao da je došlo do nekog kvara. -

- Zastrašujuće je jer imam isti auto, pomalo je zabrinjavajuće da bi se mogao samo zapaliti, i to jako jaka vatra. Čuo sam jednu osobu kako vrišti, a onda ste zapravo mogli da čujete vatru koja pravi pucketanje. Zamislite, imam isti auto, istu boju, istu godinu, sve potpuno novo. Bio sam kao o moj Bože, to me brine. Zamislite da vlasnik ne zna, očigledno su ga parkirali preko noći. - spomenuo je Mereu.

- Mislim da takođe postoji neka vrsta sigurnosne funkcije na vozilu gde se poklopac motora automatski otvara kao mera predostrožnosti u slučaju da je neko zarobljen unutra. Počelo je da dolazi još više vatrogasnih vozila, a potom i više policije. Onda su počeli da govore ljudima da se vrate unutra i da nas pomere dalje, da ne izazivaju komešanje ili pogoršavaju situaciju. - nastavio je on.

Portparol Met policije je rekao: - U nedelju, 16. jula, u 07.36 sati, policija je primila dojavu o ukradenom automobilu u oblasti Ilforda. Ubrzo kasnije, vozilo je pronađeno u Pert Roudu u Ilfordu. Uvoznici su otišli ​​peške, a automobil je bio u plamenu. Londonska vatrogasna brigada je pozvana na lice mesta i ugasila požar. Nije bilo prijavljenih povređenih. Istrage su u toku. Nije bilo hapšenja. -

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.