KAO U FILMU Evo kako su Pink panteri došli do najvećeg plena u istoriji

Izvor: Blic, 22.Apr.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO U FILMU Evo kako su "Pink panteri" došli do najvećeg plena u istoriji

Fotografije trezora juvelirnice u londonskom Haton Gardenu, koji su pripadnici "Pink Pantera" opljačkali na katolički Uskrs, osvanule su u britanskim medijima. U najvećoj pljački koju je Velika Britanija videla, lopovi su upotrebili tešku opremu za sečenje i bušenje kako bi dospeli u podrum sa trezorom, iz kojeg su pobegli sa draguljima i gotovinom u vrednosti od 201 milion funti.

Fotografije koje su se pojavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u britanskim medijima, a koje je nezvanično objavio Skotland jard, otkrivaju na koji način su pljačkaši uspeli da probiju poprilično zaštićeni trezor i opustoše čak 72 sefa.

Isečeni i razbijeni sefovi pobacani su po podu, a teški alati koji su korišćeni za sečenje pronađeni su nedaleko od trezora.

Ipak, najupečatljiviji detalj je ogromna rupa u zidu koji vodi do trezora. Pljačkaši su probušili betonski zid debeo pola metra, kako bi pristupili prostoriji sa sefovima.

Lopovi su ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti, da bi potom upotrebili teške mašine za sečenje, provaliti u trezor i otvorili sefove.

Sumnju na „Pink Pantere“ podjednako baca i dobra pripremljenost akcije i svedočenje jednog od očevidaca, koji je „video nekoliko muškaraca iz istočne Evrope kako osmatraju juvelirnicu nedelju dana pre pljačke“.

Banda „Pink Panter“ se u Velikoj Britaniji proslavila nakon pljačke u Londonu 1993. kada je iz jedne juvelirnice ukrala dijamante vredne 575.000 funti i zatim ih sakrila u kutijici sa kremom, poput kriminalaca iz filma „Povratak Pink Pantera“ iz 1974. godine. Banda je sastavljena mahom od članova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Grupi se pripisuje odgovornost za više od 100 pljački u Evropi, ali čak i u Dubaiju i Japanu. S obzirom na vrednost opljačkanog blaga, ovo je jedna od najsmelijih i najvećih pljački u novijoj britanskoj istoriji.

- Rekordna pljačka sefova u Londonu: Lopovi pobegli sa draguljima vrednim 200 miliona funti

- PLJAČKA VEKA Dramatičan snimak: Lopovi pljačkaju sef sa draguljima vrednim milione evra

- BALKANCI HARAJU LONDONOM "Panteri" odneli dragulje u kanti za đubre

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je opljačkano 200 mil. £ FOTO

Izvor: B92, 22.Apr.2015

Britanska policija je objavila rekonstrukciju nedavne pljačke trezora u centralnom Londonu, kao i spektakularne fotografije probušenih zidova...Prilikom pljačke su obijena čak 72 sefa, do kojih su provalnici prethodno stigli izbušivši rupu u betonskom zidu širine pola metara...Provalnici su koristeći...

Nastavak na B92...

Pink Panteri kao u filmu stigli do najvećeg plena ikada

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2015

Britanski mediji objavili su fotografije trezora juvelirnice u londonskom Haton Gardenu, koji su kako se sumnja pripadnici Pink Pantera opljačkali na katolički Uskrs...U najvećoj pljački koju je Velika Britanija videla, lopovi su upotrebili tešku opremu za sečenje i bušenje kako bi dospeli u podrum...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.