Još jedan uhapšen zbog napada u Londonu

Izvor: B92, 12.Jun.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan uhapšen zbog napada u Londonu

London -- Londonska policija uhapsila još jednu osobu u sklopu istrage terorističkog napada na Londonskom mostu, u kojem je ubijeno osam, a povređeno više desetina ljudi.

Policija je kasno sinoć saopštila da je uhapsila 19-godišnjeg muškarca u istočnom delu Londona, a on je osumnjičen za kršenje britanskog Zakona o terorizmu. Zbog napada izvedenog 3. juna u pritvoru je još šest osumnjičenih. Njihova imena nisu saopštena, a protiv njih nisu podignute >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužnice.

Policija je oslobodila 12 osoba uhapšenih u prvim danima te istrage.

Napad se desio kada se kombi s tri napadača popeo sa kolovoza na trotoar Londonskog mosta i počeo da gazi prolaznike. Neposredno posle toga napadači su napustili kombi i velikim noževima izboli prolaznike u obližnjem prometnom delu grada Borou market.

Policija je u roku od osam minuta ubila svu trojicu napadača koji su na sebi imali pojaseve kakve nose bombaši-samoubice, ali u njima nije bilo eksploziva, već im je cilj bio da izazovu paniku i strah.

Nivo pretnje od terorizma u Velikoj Britaniji i dalje je "veoma visok", odnosno na četvrtom od pet nivoa, što znači da je novi napad "veoma izgledan".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšena još jedna osoba zbog napada na Londonskom mostu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2017

Londonska policija uhapsila je još jednu osobu u sklopu istrage terorističkog napada na Londonskom mostu, u kojem je ubijeno osam, a povređeno više desetina ljudi...Policija je kasno sinoć saopštila da je uhapsila 19-godišnjeg muškarca u istočnom delu Londona, a on je osumnjičen za kršenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.