Još jedan američki div pita: Možemo li kod vas?

Izvor: B92, 02.Okt.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan američki div pita: Možemo li kod vas?

Američki bankarski gigant Sitigrup zatražio je dozvolu u Francuskoj za obavljanje brokerskih aktivnosti koje planira da "preseli" iz Londona posle Bregzita.

"Nedavno usvojene reforme tržišta rada učinile su Francusku atraktivnijim mestom za poslovanje, a Sitigrupa je zainteresovana za dodavanje nekoliko aktivnosti svom bankarskom poslovanju u Parizu", izjavio je Džejms Kouls koji rukovodi poslovanjem Sitija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropi, Africi i na Bliskom istoku, prenosi francuski list "Eko".

Među evropskim gradovima se poslednjih meseci "zahuktalo" takmičenje u privlačenju banaka koje žele da napuste London posle Bregzita, koji bi trebalo da se okonča u martu 2019. godine.

Uslovi izlaska Britanije iz EU su, međutim, još uvek nejasni, ali mnoge finansijske kompanije planiraju prebacivanje poslovanja u članice EU.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još jedan američki div pita: Možemo li kod vas?

Izvor: Capital.ba, 03.Okt.2017, 09:01

PARIZ, Američki bankarski gigant Sitigrup zatražio je dozvolu u Francuskoj za objavljanje brokerskih aktivnosti koje planira da “preseli” iz Londona posle Bregzita.  “Nedavno usvojene reforme tržišta rada učinile su Francusku atraktivnijim mjestom za poslovanje, a Sitigrupa je zainteresovana...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.