Johnson pozvao Trumpa da ukine nove carine na europsku robu

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Nov.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Johnson pozvao Trumpa da ukine nove carine na europsku robu

LONDON - Britanski premijer Boris Johnson u telefonskom je razgovoru pozvao američkog predsjednika Donalda Trumpa da ukine nove carine na robu, uključujući i škotski viski, rekao je u izjavi u utorak glasnogovornik britanske vlade.

Johnson je također pozvao Trumpa da ne nameće carine na automobile, dodaje se u izjavi Downing Streeta.

Bijela kuća u priopćenju nije iznijela pojedinosti o razgovoru dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << čelnika o trgovinskim pitanjima.

"Dvojica čelnika ponovno su potvrdili svoju opredijeljenost za jačanje posebnog odnosa snažnim bilateralnim sporazumom o slobodnoj trgovini nakon što Velika Britanija napusti EU", priopćila je Bijela kuća.

"Predsjednik je također naglasio potrebu NATO saveznika da snažno financiraju svoju obranu", navode u priopćenju.

Prošli mjesec Sjedinjene Države nametnule su 25-postotne carine na europske proizvode u znak odmazde za subvencije Europske unije proizvođaču zrakoplova.

Također, Trumpova administracija zaprijetila je da će nametnuti carine od čak 25 posto na vozila i dijelove iz EU. Washington bi trebao odlučiti hoće li uvesti carine do 14. studenog. Rok je već jednom odgođen za šest mjeseci, a trgovinski stručnjaci kažu da bi se to moglo ponoviti, javlja Reuters.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Džonson tražio od Trampa ukidanje taksi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa da ukine nove carine na robu, uključujući i škotski viski, izjavio je portparol britanske vlade...Džonson je to zatražio od Trampa u telefonskom razgovoru u kome ga je pozvao i da ne nameće carine na automobile, prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.