Jedini tim u Evropi koji može da izgubi prvog golmana i da ne paniči

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2014, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedini tim u Evropi koji može da izgubi prvog golmana i da ne paniči

Žoze Murinjo nahvalio dubinu, zrelost i samopouzdanje svoje ekipe

Čelsi je apsolutni hit Premijer lige, pošto Plavci igraju impresivno, najviše zbog dužine klupe na Stamford Bridžu.

To priznaje i Žoze Murinjo i tvrdi da nijedna ekipa u Evropi ne može da priušti sebi da izgubi prvog golmana Tiba Kurtou i da ne paniči, ali u londonskom timu mogu jer je njegova rezerva Petr Čeh.

„Samo mi možemo da izgubimo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << golmana i da ne paničimo. Izgubili smo čuvara mreže, a jedina panika je bila zbog toga šta je klinac preživeo. Ali što se tiče fudbalske panike i priče ’o moj bože, šta će se desiti?’...Onaj drugi samo uđe i niko na klupi ne oseća nikakav strah jer znamo da je i veliki momak tu za nas. Petr je toliko čvrst, toliko pun samopouzdanja, toliko pod kontrolom da smo dobro“, rekao je Specijalni.

Portugalac tvrdi da je njegov tim sposoban da igra na dosta različitih načina.

„Srećan sam svim. Ovog momenta naš tim je spreman da se prilagodi bilo čemu. Šta god da nam utakmica uradi – možemo da se nosimo sa tim. Mi nismo tim koji igra samo na isti način i razmišlja na iste stvari. Možemo da igramo na drugačiji način i da se prilagodima različitim situacijama. Kada protivnici imaju loptu, nama je lagodno, kada mi imamo priliku da se dodajemo i dodirujemo loptu, nama je lagodno. Tim je zreo i ima samopouzdanja i ja sam veoma srećan“, rekao je Murinjo.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.