Janko, pobeda za London

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko, pobeda za London

Janko Tipsarević je u četvrtifinalu Mastersa u Parizu. Pobeđen je Argentinac Huan Monako sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3. Ovom pobedom Janko je obezbedio plasman na završni rutnir u Londonu. Protivnik u četvrtfinalu je Poljak Jerži Janovic, kvalifikant koji je već izbacio Kolšrajbera, Čilića i Marija. Meč se igra u petak oko 15.30. 

Velika borba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u tri seta pripala je našem teniseru. Janko je imao više snage i koncentracije u odlučujućim momentima i zasluženo stigao do četvrtfinala. Ovom pobedom naš teniser je je obezbedio plasman u London i takmičenje po grupama. U borbi za polufinale naš as se sastaje sa Poljakom Jeržijem Janovicem, kvalifikantom, koji je već izbacio Kolšrajbera, Čilića i Marija. Meč se igra u petak oko 15.30. 

Janko od starta napada servis Monaka, pri čemu je siguran na svoj servis. U trećem pokušaju dolazi do dve vezane brejk lopte, koristi prvu i osvaja servis protivnika za vođstvo od 4:2. Tipsarević uspeva da osvoji svoj servis i nalazi se na korak od osvajanja prvog seta.

Argentinac osvaja gem. Usledio je servis našeg tenisera za set, Janko sa nulom osvaja gem i set, 6:3.

Janko i u drugom setu nastavlja u istom stilu. Konstantno pritiska servis protivnika, ponovo propušta 0:30, dozvoljava protivniku da se iizvuče i osvoji servis. Naš teniser je i dalje siguran na svoj servis, što mu daje mogućnost da još jače pritisne protivnika.

Međutim, dolazi do krize u igri našeg asa, što Argentinac koristi. Sada Monako preti, pri vođstvu od 3:2 dolazi do prve brejk lopte na meču, koristi je, brejk prednosti. Potom Argentinac osvaja svoj servis. Tipsarević servira za ostanak u setu, bez većih problema osvaja gem. Kriza je prošla.

Janko pokušava da se vrati u set. Napada servis Argentinca, dolazi do brejk šanse, ne koristi je. Monako potom goristi prvu set loptu, 6:3 u drugom setu.

Izjednačena borba u trećem setu. Oba tenisera maksimalno skoncentrisana i koriste svaku priliku da pritisnu servis protivnika. Janko prvi koristi svoju priliku pri vođstvu od 3:2. Potom naš teniser osvaja svoj servis za potvrdu brejka. Argentinac potom uspeva da osvoji svoj servis i produži meč.

Tipsarević servira za meč. Strpljivom igrom naš teniser dolazi do prve meč lopte, koristi je za konačnih 6:3 u trećem setu.

Pored plasmana među osam najboljih u Parizu, Janko je izborio i odlazak na završni turnir sezone u Londonu. Tipsareviću su "na ruku" išli rezultati direktnih konkurenata, Miloša Raonića i Nikolasa Almagra. Raonić je danas izgubio od Tomaša Berdiha, dok je Almagro doživeo poraz od Žoa Vilfreda Conge.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.