Jamiroquai u Zagrebu na T-Mobile INmusic festivalu

Izvor: Kontra magazin, 03.Mar.2011, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamiroquai u Zagrebu na T-Mobile INmusic festivalu

Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai, predvođen harizmatičnim Jayem Kayem, još jedan je potvrđeni headliner T-Mobile INmusic festivala 2011! U decembru prošle godine objavili su svoj sedmi studijski album Rock Dust Light Star , kojim su još jednom opravdali vernost obožavatelja i koji će, uz brojne stare hitove, predstaviti hrvatskoj publici u sklopu ovogodišnjeg T-Mobile INmusica. Ovaj jazz funk i acid jazz bend osnovan je 1992. kao jedan od najznačajnijih bendova londonskog acid jazz pokreta devedesetih, rame uz rame sa grupama kao što su Incognito, the Brand New Heavies, Galliano i Corduroy. Zahvaljujući uspehu prvog singla When You Gonna Learn , bend je potpisao ugovor s diskografskom kućom Sony koja im je 1993. izdala prvi album Emergency on Planet Earth . Pravi uspeh dolazi s drugim albumom The Return of the Space Cowboy , da bi sa svojim trećim albumom Travelling without Moving postigli svetsku slavu koja im 1997. godine donosi nagradu Grammy. Jamiroquai tokom godina radi sve veći odmak od funka i često eksperimentiše i s brojnim drugim žanrovskim pravcima poput popa, dancea, rocka i elektronike, ali i pored ponešto drugačijeg zvuku, bend nastavlja da oduševljava i zadržavati se na vrhovima muzičkih lestvica. Tokom 2007. bend uzima popriličan kreativan zamah i počinje rad na svom sedmom albumu i nekoliko muzičkih projekata sa strane. Nakon petogodišnje pauze, krajem 2010. izlazi Rock Dust Light Show , album koji, na radost njihove najvjernije publike, označava svojevrstan povratak proverenoj kombinaciji organskog soula i karakterističnog Jamiroquai disco funk zvuka. Jamiroquai u dosadašnjoj karijeri ima preko 30 miliona prodatih albuma, proveli su ukupno 192 nedelja na listi UK Singles Chart između 1992. i 2006. godine, a čak 13 puta bili su nominovani za Brit Award i ponosni su vlasnici Grammya. http://www.t-mobileinmusicfestival.com/

Nastavak na Kontra magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jamiroquai na In Music festivalu u Hrvatskoj

Izvor: BalkanRock.com, 03.Mar.2011

Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai, potvrđen je na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu.

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.