JASNA DRŽI REKORD!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JASNA DRŽI REKORD!

Svaka čast! Japanac Hiroši Hikecu, koji će na Olimpijskim igrama u Londonu nastupiti u 71. godini, najstariji je olimpijac na svetu. A kad je reč o našoj zemlji, rekord drži sjajna Jasna Šekarić.

Svaka čast!

Japanac Hiroši Hikecu, koji će na Olimpijskim igrama u Londonu nastupiti u 71. godini, najstariji je olimpijac na svetu. A kad je reč o našoj zemlji, rekord drži >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sjajna Jasna Šekarić. Najbolji strelac 20. veka sa nepune 23 godine prvi put je učestvovala na Olimpijskim igrama, i to u Seulu 1988. Ona još ima šansu da se pojavi u Londonu, a tada će imati 46 godina i sedam meseci.

Šekarićeva je bila najiskusnija srpska olimpijka još pre četiri godine u Pekingu, kad je zauzela šesto mesto u disciplini vazdušni pištolj. Jasna je propustila šansu da na EP u Finskoj izvadi vizu za Londonu, ali postoji verovatnoća da dobije specijalnu pozivnicu, jer ipak se radi o ženi koja je svojom karijerom obeležila svetsko streljaštvo i koju je Međunarodna streljačka federacija proglasila najboljim strelcem dvadesetog veka.

- Mislim da na osnovu dosadašnjih rezultata mogu da računam na specijalnu pozivnicu. Dugo sam u ovom sportu, a iza mene su brojne medalje i trofeji - rekla je nedavno Šekarićeva, koja i dalje trenira punom parom.

Jasna Šekarić od debija u Seulu 1988. nije propustila nijedne Olimpijske igre.

Jasna Šekarić

Rođena: 17. decembra

1965. u Beogradu

Disciplina: Pištolj

Olimpijske medalje: Zlato u

 Seulu 1988. (vazdušni pištolj),

srebra u Barseloni 1992,

Sidneju 2000. i Atini 2004.

(sve vazdušni pištolj), bronza

u Seulu 1988. (MK pištolj).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.