Izložba o bendu Pink flojd: Lebdeće svinje i halucinogene projekcije

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o bendu Pink flojd: Lebdeće svinje i halucinogene projekcije

U londonskom muzeju Viktorije i Alberta u subotu će biti otvorena izložba posvećena britanskom bendu Pink flojd (Pink Floyd), na kojoj će moći da se vide lebdeće svinje, nadrealne animacije i halucinogene projekcije.

Izložba ima tužan naziv "Njihovi posmrtni ostaci", a njome se londonski muzej vratio muzičkoj tematici posle 2013. godine kada je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izložbu posvećenu Dejvidu Bouviju.

Bend poznat po vizuelnim efektima i eksperimentalnoj muzici imao je neograničeno vreme u studiju za stvaranje albuma prodatih u desetinama miliona primeraka, a multimedijalni efekti na njihovim nastupima bili su toliko tehnički ambiciozni da je prikupljanje opreme za jednu turneju trajalo osam dana.

Dizajner Obri Pauel (Aubrey Powell), koji je učestvovao u dizajniranju omota najpoznatijih albuma "Pink flojda", rekao je da izložba predstavlja odu iščezlom "zlatnom periodu" u kojem su muzički odmetnici mogli da cvetaju.

Izložba će biti otvorena od subote do 1. oktobra.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.