Izvor: Piplmetar.rs, 02.Sep.2023, 06:30

Izdvajamo za TSC: Vest Hem ima specijalca za gostujuće terene

G. A.danas 23:57

Foto: AP/Frank Augstein
Vest Hem u prošloj sezoni nije imao nikakvu šansu da se domogne Evrope kroz domaća takmičenja u Engleskoj, jer je u oba kupa ispao rano, a u Premijer ligi je bio tek 14.
Ali, igraće pod krovom UEFA, i to u grupi Lige Evrope s vicprvakom Srbije TSC, budući da je to pravo stekao kao osvajač Lige konferencije.
Na evrotrofej je čekao 58 godina. Kup pobednika kupova mu je završio u vitrinama 1965.
Ako se po jutru >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << dan poznaje, londonski tim će igrati zapaženiju ulogu ove sezone.
U četvrtom kolu Premijer lige savladao je povratnika u najbolje društvo Luton u gostima s 2:1, pa je s trećom uzastopnom pobedom i remijem na igralištu Bornmuta na početku skupio deset bodova. Toliko ih je u prve četiri utakmice u sezoni Premijer lige imao samo 1999, nekoliko meseci pošto je bio jedan od tri tima koji su podelili zvanje pobednika Intertoto kupa.
I na trećem meču u gostima strelac je bio engleski napadač Džerod Bouen (26). Da jedan igrač Vest Hema najmanje po jednom zatrese mrežu u prve tri utakmice u gostima od početka prvenstva nije bilo od izvesnog Nika Votsona 1930.
Bouen, strelac pobedonosnog pogotka u 90. minutu u finalu Lige konferencije protiv Fiorentine u Pragu, u celoj prošloj ligaškoj sezoni na Ostrvu triput je zatresao mrežu.
Sad su mu se karte otvorile, a pošto je počeo da se u gostima oseća kao kod kuće, na njega treba posebno motriti u Bačkoj Topoli.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.