Ivković: Bez Kešelja i Veličkovića u Litvaniji?!

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Avg.2011, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković: Bez Kešelja i Veličkovića u Litvaniji?!

Let sa londonskog aerodroma „Hitrou“. Srpski novinari čekaju povratak najboljih košarkaša države. Godina je 2011. Samo se molimo da se ista slika ponovi 350 dana kasnije, da naše asove dočekujemo kada se iz Londona budu vraćali sa Olimpijskih igara.
Četa Dušana Ivkovića je dotakla srpsko tle prvi put od 5. avgusta kada su krenuli put Ljubljane. Od tog trenutka odigrali su 11 utakmica, sedam su dobili, četiri izgubili. Sve je obavljeno po planu. Sve do nedelje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << povrede Marka Kešelja.
Zato je selektor pomešanih osećanja govorio o prethodnom periodu:
- Završili smo sa programom pripremnih utakmica, odigrali u sličnom ritmu mečeva kao što će biti na Evropskom prvenstvu koje će biti nikad teže i kvalitetnije. U 15 dana smo odigrali 11 pripremnih utakmica, ali poslednji turnir je bio tamo gde je naš olimpijski cilj – u Londonu. Boravili smo maltene u blizini olimpijskog sela, igrali u dvorani u kojoj će biti održane Igre – govorio je o simbolici Ivković.
Optimizam Dušana Ivkovića ne jenjava, čak ni kada je situacija sa igračkim kadrom odjednom postala izuzetno nepovoljna. Iako selektor to nije izgovorio, moglo se naslutiti da Novica Veličković ipak neće igrati na Evropskom prvenstvu.
- Ne mogu da budem optimista. Veličković je naš bitan igrač, ne samo po poziciji već kao jedan od najvažnijih ljudi u stvaranju ovog tima i atmosfere, da ne pričam koliko je bitan za igru. Nažalost, prognoze uopšte nisu optimistične da li će biti spreman za takmičenje. Već smo se dogovorili da ne pričam o onome za šta nisam zadužen, tako da će izaći saopštenje po tom pitanju.
Odsustvo Veličkovića je donekle moglo da se nagovesti, pošto sjajni krilni centar nije mogao da odigra nijednu prijateljsku utakmicu. Ipak, šok se desio na meču sa Francuskom kada je udarac u jagodičnu kost dobio Marko Kešelj.
- Taman što sam pred poslednju utakmicu govorio da se sve završi pozitivno i da nismo imali ozbiljnih povreda, što se dešavalo mnogim timovima, dogodila se povreda. Pre toga smo imali problema sa Rašićem, mnogo nam je nedostajao u utakmicama koje nije igrao. Međutim, Kešelj je dobio jak udarac i on će u utorak imati ultra-zvuk. Nešto više o njemu znaće se tada.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.