Ivanović: Igrači se ne pitaju za selektora

Izvor: Politika, 07.Okt.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Igrači se ne pitaju za selektora

„Zna se šta je naš zadatak, mislim da se nalazimo na dobrom putu”, kaže kapiten državnog tima koji se u petak u Novom Sadu sastaje s Japanom

Zašto naši najbolji fudbaleri ne pružaju najbolje partije u dresu reprezentacije? Gotovo dve trećine sadašnjih reprezentativaca su glavni nosioci igre u svojim klubovima, ali na prstima jedne ruke mogu se izbrojati oni koji podjednako dobro natope znojem i dres reprezentacije i dres svog kluba. Svakako da u tu grupu spada kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Branislav Ivanović, defanzivac londonskog Čelzija.

Naši najbolji fudbaleri smestili su se juče u Sportskom centru u Staroj Pazovi da bi se pripremali za dva događaja. Srbiju u petak u Novom Sadu, na stadionu ,,Karađorđe” očekuje prijateljski meč sa selekcijom Japana, čije ćemo fudbalere iduće godine na svetskom prvenstvu u Brazilu gledati. Za našeg kapitena ova utakmica znači novi početak:

– Mislim da je selektor Mihajlović napravio dobru bazu za budućnost. Tokom ovih kvalifikacija smo pokazali veliki potencijal. Ne treba zaboraviti da je Srbija jedna od retkih zemalja koja se odlučila na hrabar potez a to je da potpuno podmladi tim. Za nas, praktično od ove utakmice sa Japanom počinju pripreme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Jedno takmičenje smo propustili ali ovo drugo ne smemo.

Posle odluke predsednika FSS Tomislava Karadžića da se povuče sa te funkcije, mnogo se govori i o statusu selektora Siniše Mihajlovića.

– Mi se za to ne pitamo, to nije posao fudbalera. Naše mišljenje se uvažava, ali tu su ljudi koji su odgovorni da o tome odlučuju. Verujem da će oni doneti najbolje rešenje. Ono što znam to je da se nalazimo na dobrom putu – ističe Ivanović.

U petak će se u Novom Sadu od dresa reprezentacije oprostiti dugogodišnji reprezentativac i kapiten Dejan Stanković. Biće to dobra prilika za domaće ljubitelje fudbala da pozdrave Stankovića, koji će protiv Japana zabeležiti i rekord po broju nastupa, čak 103 meča u dresu reprezentacije. Planirano je da u nedelju reprezentacija otputuje u Jagodinu gde je u utorak očekuje poslednji ispit u kvalifikacijama sa Makedonijom.

– Moramo da pobedimo, sve ispod toga bio bi neuspeh. Na neki način Makedonci su nam ostali veliki dužnici – kaže Branislav Ivanović.

Prekjuče je predsednik Srbije Tomislav Nikolić gledao naše kadete koji su bez problema prošli prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U društvu čelnika FSS uživao je u dobrom fudbalu, bodreći svog sina, inače selektora kadetske reprezentacije Branislava Nikolića. Pominje se da bi uskoro mladi Nikolić mogao da sedne na klupu Partizana!

D. Todorović

objavljeno: 08.10.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.