Ispraćaj Dejana Tiaga Stankovića u utorak na Novom groblju u Beogradu

Izvor: Beta, 02.Jan.2023, 00:34

Ispraćaj Dejana Tiaga Stankovića u utorak na Novom groblju u Beogradu

Pisac Dejan Tiago Stanković biće kremiran u utorak, 3. januara na Novom groblju u Beogradu, saopštila je večeras izdavačka kuća Laguna.Dejan Tiago Stanković preminuo je 21. decembra u 58. godini u Lisabonu.Rodjen je u Beogradu 1965. godine, gde je diplomirao arhitekturu kojom se nikada nije bavio,  a nakon toga je živeo u Londonu i Lisabonu.Prevodio je dela Ive Andrića, Dragoslava Mihailovića i Žozea Saramaga, da bi kasnije odlučio da i sam počne da piše, kako je rekao "kada je bio siguran da ima šta da kaže".Pisao je na srpskom i portugalskom, a objavio je knjigu pripovedaka "Odakle sam bila, više nisam" i roman "Estoril", koji je preveden na više jezika, nagradjivan u Srbiji i Velikoj Britaniji, dok je u Portugalu ušao u školsku lektiru.Njegov drugi roman "Zamalek", o sudbini i Kairu, dobio je Nagradu Evropske unije za književnost 2020. godine.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispraćaj Dejana Tiaga Stankovića u utorak na Novom groblju u Beogradu

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2023

Pisac Dejan Tiago Stanković biće kremiran u utorak, 3. januara na Novom groblju u Beogradu, saopštila je izdavačka kuća Laguna.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.