Islamska država u Palmiri ubila stotine civila

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Maj.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država u Palmiri ubila stotine civila

LONSON - Pripadnici skupine Islamska država Irak i Levant (ISIL) su u drevnom sirijskom gradu Palmiri ubili najmanje 400 ljudi, većinom žena i djece, izvijestila je u nedjelju sirijska državna televizija, prenosi Fena.

Oporbeni aktivisti na društvenim mrežama pišu da se na ulicama grada, otkad ga je u srijedu zauzeo ISIL, mogu vidjeti stotine tijela.

Pripadnici ISIL-a su u Palmiru ušli pješice, nakon prodora u grad sa sjeverne strane. Antički grad na UNESCO-vom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je popisu svjetske kulturne baštine

Sirijske provladine milicije su prije ulaska u grad pripadnika ISIL-a evakuirale stanovništvo. Direktor zavoda za sirijsko antičko blago rekao je da su stotine kipova uklonjene kako bi se zaštitile od razaranja, no strahuje se za gradski muzej i za velike spomenike.

Iračke snage su u nedjelju zauzele područje u zapadnom Iraku koje je bilo pod kontrolom Islamske države Irak i Levant (ISIL) te dalje napreduju prema Ramadiju koji je pao u ruke ISIL-a prije sedam dana, javlja Hina.

Prema riječima provladinog borca iz sunitskog plemena, Vladine snage su uz pomoć šiitskih milicija zauzele grad Husaiba al-Sharqiya, deset kilometara istočno od Ramadija.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.