Iran blokirao sajt Olimpijade?

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran blokirao sajt Olimpijade?

Teheran -- Iran je najverovatnije blokirao sajt Olimpijskih igara u Londonu. Korisnici iz Irana, kada ukucaju adresu OI, bivaju preusmereni na sajt domaće agencije.

Ministarstvo inostranih poslova Irana nije htelo da potvrdi ovu informaciju, ali prema saznanjima BBC-ja, blokiranje pojedinih sajtova je veoma česta pojava u toj zemlji, čak i za sajtove koji su bliski aktuelnom režimu.

Upravo zato iranski lider >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mahmud Ahmadinežad nedavno je najavio da planira stvaranje "čiste mreže" unutar zemlje, sa sopstvenim pretraživačima i servisima razmene.

Iran je nadavno zapretio bojkotom Olimpijskih igara u Londonu zbog dizajna loga, jer oblici daju reč "Zion", što je biblijski naziv Jerusalima. Ipak, to nije dobilo zvaničan karakter, pa bi trebalo da se nađu na OI zajedno sa ostalim sportistima sveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran blokirao zvanični sajt OI

Izvor: B92, 09.Apr.2012

Iran je najverovatnije blokirao zvanični sajt Olimpijskih igara u Londonu, preneo je BBC...Korisnici interneta iz ove zemlje požalili su se da kada ukucaju zvaničnu adresu Igara budu preusmereni na sajt domaće novinske agencije...Ministarstvo inostranih poslova Irana nije htelo da potvrdi ovu informaciju,...

Nastavak na B92...

Iran blokirao sajt Olimpijskih igara

Izvor: Radio 021, 09.Apr.2012

Iran je najverovatnije blokirao zvanični sajt Olimpijskih igara u Londonu, preneo je BBC.

Nastavak na Radio 021...

Iran blokirao pristup sajtu londonske Olimpijade

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2012, 12:17

10.04.2012. -..Korisnici interneta u Iranu saopstavaju, da su vlasti blokirale pristup zvaničnom sajtu Olimpijade 2012, koja će se održati u Londonu. Pri pokušaju da se ode na ovaj sajt, korisnici se preusmeravaju na iranski portal za pretragu. Do sada vlasti nisu komentarisali ove izveštaje...Izvor:...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.