Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indipendent: Šokantno otkriće u borbi protiv raka

Londonski "Indipendent" je objavio na naslovnoj strani informaciju o "šokantnom otkriću u borbi protiv raka", nakon što su se dva pacijenta sa najtežim oblikom raka prostate potpuno oporavila posle uzimanja samo jedne doze novog eksperimentalnog leka.

Rezultati u lečenju raka novim lekom su bili tako uspešni da su naučnici rešili da ih objave i pre završetka probnog perioda, uz objašnjenje da je napredak među pacijenatima prevazišao sva očekivanja stručnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi radio BBC.

Dvojici pacijenata, kojima je rečeno da im je ostalo samo nekoliko meseci života zbog poodmaklog raka prostate, data je jedna doza leka ipilimumab, koji stimuliše imunološki sistem, nakon čega su se maligne izrasline smanjile toliko da su bez problema hirurški odstranjene, a pacijenti se ubrzo potpuno oporavili.

Ispitivanja dejstva eksperimentalnog leka za rak prostate su obavljena na klinici Mejo u američkoj saveznoj državi Minesoti, piše britanski list.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.