Ima li volontera za konzumaciju kokaina?

Izvor: Mondo, 25.Feb.2013, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li volontera za konzumaciju kokaina?

Istraživači sa Kraljevskog koledža u Londonu traže studente-volontere koji su spremni da konzumiraju kokain kao deo kliničkog ispitivanja ove droge i njenog uticaja na ljudski organizam.

Profesori i istraživači sa Kraljevskog koledža traže zdrave muškarce starosti od 25 do 40 godina za ovo testiranje, a svi oni koji budu volontirali neće smeti da se farbaju ili šišaju tokom 120 dana istraživanja.

Nakon konzumacije kokaina volonteri će biti podvrgnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ispitivanju krvi, urina, kose, znoja i pljuvačke, prenose britanski mediji.

''Ovo je važna naučna studija kako bi se istražilo kako se kokain kreće kroz ljudsko telo'', objasnio je portparol Kraljevskog koledža, dodajući da će studija biti sprovedena po najvišim standarnima i uz strog medicinski nadzor.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Traže volontere da probaju kokain

Izvor: B92, 25.Feb.2013

London -- Istraživači sa Kraljevskog koledža u Londonu traže studente-volontere koji su spremni da konzumiraju kokain kao deo kliničkog ispitivanja ove droge...Profesori i istraživači sa Kraljevskog koledža traže zdrave muškarce starosti od 25 do 40 godina za ovo testiranje, a svi oni koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.