Il Divo dobitnik britanske „Klasik Brit” nagrade

Izvor: Politika, 04.Apr.2011, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Il Divo dobitnik britanske „Klasik Brit” nagrade

LONDON - Internacionalna pop-operska grupa Il Divo ovogodišnji je dobitnik „Klasik Brit” nagrade „Umetnik decenije” koja će im biti uručena 12. maja u Londonu, saopštilo je danas Britansko diskografsko udruženje (BPI).

BPI je naveo, kako prenosi Rojters, da će grupa koja se sastoji od četiri pevača iz Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Španije i Švajcarske izvesti svoju novu numeru na dodeli nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Rojal Albert Holu.

Grupa Il Divo je prodala više od 25 miliona albuma od svog debija 2004. godine - „Ova nagrada je velika čast”, rekao je član benda Dejvid Miler.

Klasik Brit nagrade su ustanovljene 2000. godine i dodeljuju se za dostignuća u svim oblastima klasične muzike.

Tanjug

objavljeno: 04.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.