IZMISLE NEPOSTOJEĆE, A ZATIM GOVORE O POSLEDICAMA Marija Zaharova žestoko kritikovala London

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 01:57

"IZMISLE NEPOSTOJEĆE, A ZATIM GOVORE O POSLEDICAMA" Marija Zaharova žestoko kritikovala London

Zaharova kritikovala Veliku Britaniju zbog dezinformacija

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je dezinformacijom izjavu šefice britanske diplomatije Liz Tras da Rusija želi da izvrši „invaziju“ na Ukrajinu „pod tuđom zastavom“.

To je pothranjivanje dezinformacijama svojih lokalnih novinara i tabloida - izjavila je Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

Prvo izmisle nepostojeće, kao što je to opet uradila Liz Tras, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a zatim govore o posledicama – dodala je ona.

Portparolka MIP Rusije je podsetila da je Moskva više puta govorila da se u Ukrajini koriste „tuđe zastave“, ali u kontekstu mogućih provokacija.

Možda se radi o tome da će oni (Velika Britanija) iskoristi svoju zastavu? Ne znam, to treba njih pitati – izjavila je Zaharova.

Ranije je šefica diplomatije Velike Britanije Liz Tras nazvala „vrlo verovatnim“ da će Rusija izvršiti „napad“ na Ukrajinu, bez obzira što su ruske trupe počele da se vraćaju u svoje kasarne nakon završetka vojnih vežbi.

Marija Zaharova je rekla da su izmišljene dezinformacije Londona o napadu Rusije na Ukrajinu „nespretan pokušaj da se sačuva obraz”. Podatke o invaziji na Rusiju pod „stranom zastavom” je nazvala i lažima. Ranije je tabloid "The Sun" rekao da će se „napad“ desiti 16. februara u 4:00 po moskovskom vremenu.

- Britansko ministarstvo spoljnih poslova odlučilo je da se osramoti do kraja, tvrdeći da će Rusija izvršitu invaziju na Ukrajinu - rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu .
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.