ISIS I AL KAIDA NA BRITANSKOM PRAGU?! Povećan oprez bezbedonosnih agencija: London ubeđen da se spremaju teroristički napadi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 22:29

ISIS I AL KAIDA NA BRITANSKOM PRAGU?! Povećan oprez bezbedonosnih agencija: London ubeđen da se spremaju teroristički napadi

Podaci obaveštajnih institucija daju zabrinjavajuće informacije.

Islamska država i Al Kaida planiraju terorističke napade u Velikoj Britaniji, upozoriće u svom izveštaju britanska vlada.

U izmenjenom tekstu britanske strategije za borbu protiv terorizma, pod nazivom Kontest, ministarka unutrašnjih poslova pretnju islamističkog terorizma istaći će kao najozbiljniju po bezbednost Velike Britanije, kao i da na nju čak tri četvrtine svog vremena potroši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << služba MI5.

Britanski mediji prenose da će ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejvermen u svom govoru koji će održati sutra, upozoriti da, dok islamistički terorizam ostaje dominantna pretnja, terorizam postaje sve nepredvidljiviji, što otežava otkrivanje i istragu.

U toku je oko 800 istraga policije protiv terorizma, a prošle godine je izvršeno 169 hapšenja zbog krivičnih dela povezanih sa terorizmom.

"Dejli miror" izvestio je prošlog meseca da su pripadnici Islamske države planirali napad na javnom skupu. Zaveru je navodno otkrila iračka služba za borbu protiv terorizma, o čemu su obavestili zapadne vlasti.

Britanska obaveštajna služba MI5 postavila je nivo pretnje od terorizma na treći stepen, od ukupno pet na lestvici. To znači da je napad "verovatan".

Ovaj stepen je prethodno smanjen u februaru 2022. godine.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.