ID preti Evropi: Donećemo mnogo crnih dana...

Izvor: B92, 05.Apr.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID preti Evropi: Donećemo mnogo crnih dana...

London -- Islamska država je objavila novi propagandni video u kom preti napadima na evropske prestonice poput Berlina, Londona i Rima.

Džihadisti su u snimak uvrstili kadrove iz prethodnih terorističkih napada u Parizu i Briselu, a podsetili i na one iz Njujorka 11. septembra.

“Borite se protiv njih, Alah će ih kazniti u vašim rukama. Ubijajte nevernike gde god da ih nađete“, navodi se u poruci.

Narator, koji govori na engleskom jeziku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ističe da su prethodni napadi poruka upozorenja za sve države koje se bore protiv Islamske države.

“Ako je Pariz bio juče, Brisel je bio danas, Alah zna da će biti i sutra. Možda u Londonu, Berlinu ili Rimu“, dodaje se u snimku.

Video koji je objavila grupa pod nazivom Al Vad medija prodakšn, čiji aktivisti u gradu Raki kažu da podržavaju Islamsku državu.

Navodi se i da ta džihadistička organizacija preuzima odgovornost za napade u Briselu i da preti da će doneti mnogo crnih dana Evropi.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ID prijeti Evropi: “Na redu je London, Berlin ili Rim” (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2016

LONDON- Islamska država je objavila novi propagandni video u kom prijeti napadima na evropske prijestonice poput Berlina, Londona i Rima...Džihadisti su u snimak uvrstili kadrove iz prethodnih terorističkih napada u Parizu i Briselu, a podsjetili i na one iz Njujorka 11. septembra...“Borite se protiv...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.