I konačno, oglasila se Saudijska Arabija

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I konačno, oglasila se Saudijska Arabija

London -- Ambasador Saudijske Arabije u Londonu rekao je da je skoro sigruno da Iran stoji iza napada na naftno postrojenje Saudi Aramko.

"Skoro sigurno je napad izvršen uz podršku Irana", rekao je princ Kalif bin Bander bin Sultan Al Saud britanskom BBC.

On je naveo da Saudijska Arabija ne želi da reaguje ishitreno jer su novi konflikti poslednja stvar koja je potrebna regionu.

"Istražujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta se dogodilo. Radimo s našim partnerima u SAD, Ujedinjenim nacijama, Velikoj Britaniji, kao i sa svima koji žele da pomognu da se otkrije šta se desilo", rekao je on.

Odgovornost za napad na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji preuzeli su jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran, ali SAD tvrde da si krstareće rakete i dronovi lansirani iz južnog Irana i severnog dela Zaliva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oglasila se Saudijska Arabija: Iran skoro sigurno stoji iza napada

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2019

LONDON - Ambasador Saudijske Arabije u Londonu rekao je da je skoro sigruno da Iran stoji iza napada na naftno postrojenje Saudi Aramko.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.