I DEVOJČICE ANOREKSIČARKE

Izvor: Kurir, 02.Avg.2011, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I DEVOJČICE ANOREKSIČARKE

LONDON - U engleskim bolnicama je u poslednje tri godine lečeno je 197 dece od pet do devet godina od nekog poremećaja ishrane - anoreksije ili bulimije, saopštili su stručnjaci Instituta za zdravlje dece pri londonskom Univerzitetskom koledžu.

Od poremećaja ishrane je lečeno i 400 engleske dece od 10 do 12 godina i preko 1.500 od 13 do 15 godina.

Očigledno je i da kulturni trend i fotografije iz modnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << časopisa i onih koji prate slavne ličnosti sve više utiču na decu, pa to već poprima alarmantne razmere.

Suzan Ringvud, zamenica direktora neprofitne organizacije "Be-it", koja je posvećena poremećajima ishrane, ističe da se ženama danas kao idealan tip natura figura devojčice.

Zbog toga ženska deca mogu da počnu da strahuju od puberteta i fizičkog sazrevanja i da na neki način nastoje da ga odgode.

Stručnjaci napominju da navedene brojke nisu potpune jer neke bolnice daju podatke samo za slučajeve kada su deca toliko loše da moraju da ih smeste kod sebe na lečenje, a ne i za slučajeve kad deca koja se leče borave kod kuće.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.